Веган сутляш - приказка в купичкаНеобходими Продукти● ориз - 1

...
Веган сутляш - приказка в купичкаНеобходими Продукти● ориз - 1
Коментари Харесай

Веган сутляш - овесено мляко с ориз

Веган сутляш - приказка в купичка

Необходими Продукти

● ориз - 1 ч.ч.
● вода - 2 ч.ч.
● кафява захар - 1 к.ч. (10 с.л.) кристална
● овесено мляко - 2 - 3 ч.ч. домашно
● канела - за поръсване

Начин на подготвяне

Измиваме и накисваме ориза в студена вода за няколко часа, с цел да набъбне.

За да приготвим веган сутляш ще използваме растително мляко, в тази ситуация – домашно овесено мляко (като първо накисваме овесените фини ядки във изворна вода, след 15 минути блендираме и получената течност – прецеждаме / пропорциите са 1:4 - ядки към вода).

В тенджерка кипваме 2 чаени чаши вода, сипваме половината количество кафява кристална захар и откакто тя се разтвори – прибавяме ориза (отцеден от водата, с която го накисвахме).

Разбъркваме постоянно, с цел да не се залепи по дъното, и малко преди да е сварен и водата съвсем се е изпарила всичката – прибавяме 1 ч.ч. овесено мляко и останалата кафява захар. Не стопираме да разбъркваме с дървена бъркалка и прибавяме още 1 ч.ч. овесено мляко.

Щом оризът се свари, смъкваме от котлона. Тъй като е гъсто, преди да се е сгъстило още повече - сервира за прясна консумация. Ако желаем десертът да престои, може да прибавим още малко овесено мляко и по този начин – малко по-течно от колкото би трябвало, да го оставим да си набъбва.

По предпочитание поръсваме с канела и украсяваме с ядки.

Разкошен веган сутляш – овесено мляко с ориз, с гальовен усет, наподобяващ доста на класическия сутляш. Уникално апетитен десерт – подобаващ за една засищаща закуска.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР