Веднага след обявяване на санкциите по Магнитски, ДПС обяви своята

...
Веднага след обявяване на санкциите по Магнитски, ДПС обяви своята
Коментари Харесай

Летифов: Подкрепяме правителство на промяната

Веднага след оповестяване на глобите по " Магнитски, Движение за права и свободи разгласи своята позиция - ние поддържаме битката с корупцията. Но до момента в който няма обстоятелства и доказателства, ние няма да сложим присъда на който и да е било и поддържаме Делян Пеевски. Държим на правилото " Невинен до доказване на противното ".

Това съобщи Халил Летифов, зам.председател на Движение за права и свободи, пред Нова тв.

Той бе безапелационен, че в кабинетите на Борисов Движение за права и свободи не е имало министри. Били сме съпротива и в трите държавни управления и това е реалност, уточни Летифов.

Рестартът на държавността  е наложителен. Но за това е необходим разговор, съобщи зам.председателят на Движение за права и свободи.

" Удобно е Движение за права и свободи да бъде боксова круша на всички политици без визия и тактика. Но това не трансформира обстоятелствата в българската политика. Дължи се отговор на протичащото се през всичките години на прехода. Движение за права и свободи в никакъв случай не се е крило от така наречен " неуместни въпроси ", които в действителност са неуместни за други партии. Ние сме подготвени за почтен спор ", сподели още зам.председателят на Движение за права и свободи.

Летифов напомни, че Движение за права и свободи е 30- годишна партия с опит, ясни цели и позиции, която постоянно е била  поредна, което липсва на другите партии. Постоянните промени на мнението, да не приказваме за правиланта - основава несигурна среда. Движение за права и свободи е предвидим и сигурен сътрудник, акцентира Летифов.

Той разяснява и че в този момент никой обществено не желае от никого поддръжка и това е един от проблемите на настоящия политически живот. " В 45-тото Народно събрание видяхме, че всеки бяга от всеки като жилнат. Ние разчетохме вота на 4 април като воля за смяна. Тогава казахме, че сме подготвени да подкрепим държавно управление на така наречен нови партии, само че без присъединяване. И през днешния ден това е настояща позиция ", сподели Халил Летифов.

Ние сме апелирали да има разговор сред партиите и институциите - ние не бягаме от него, добави той.

На въпроса за срещата на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ Летифов напомни, че отношението на Движение за права и свободи към Турция е било постоянно едно и също. " Но нашата татковина си е Република България, внушенията, които се вършат с превода, не са наша отговорност. 30 година отбраната на целостта на границите и на националните ползи, и на мира, и на добруването постоянно са били нашите ползи. Всичко останало са еквилибристики ", безапелационен е той.

" Живеем в демократична страна, всеки е свободен да си прави срещи ",  разяснява Халил Летифов срещата на Бойко Борисов с Ердоган.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР