Веднага след като загуби президентските избори през 2020 г. бившият

...
Веднага след като загуби президентските избори през 2020 г. бившият
Коментари Харесай

Тръмп тормозил службите за сигурност. Целта - машинното гласуване

Веднага откакто загуби президентските избори през 2020 година някогашният държавен глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп е взел участие директно в опити да се употребяват организации за национална сигурност, с цел да се поеме контрола над машини за гласоподаване, настояват американски медии, представени от Ройтерс.

"Ню Йорк таймс " се базира на трима осведомени със случая лица, съгласно които Тръмп е наредил на някогашния си юрист Руди Джулиани да се обади в министерството на вътрешната сигурност и да дефинира дали то може да поеме законно контрола над машини за гласоподаване в основни щати.

Тези опити са били направени на фона на два опита за вдишване на надзор над машините, за които към този момент беше обявено: външни съветници на Тръмп са оказали напън на министерството на защитата да ги конфискува, а самият експрезидент попитал министъра на правораздаването Бил Бар дали неговото министерство може да поеме контрола. Бар неотложно отхвърлил предлагането, прецизира вестникът.

Съветници на Тръмп са изготвили втора версия на декрет, нареждащ на министерството на вътрешната сигурност да поеме надзор над обвързвана с гласуването техника, оповестяват в. "Ню Йорк таймс " и Си Ен Ен. Първата версия, за която беше обявено преди месец, инструктирала министерството на защитата да поеме контрола над машините.

"Ню Йорк таймс " разказва и директен опит на Тръмп да поддържа тези старания, като показва хора, които са получили информация от забъркани или са имали информация от първа ръка.

Машините за гласоподаване и други свързани с изборите в Съединени американски щати въпроси са под контрола на щатските и локални управляващи. Федералното присъединяване в изборите нормално минава през министерството на правораздаването, по въпроси като цивилен права или принуждение, или Федералната изборна комисия, налагаща разпоредбите за финансиране на предизборни акции, напомня Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР