Веднага щом получи документите си за самоличност Джок Полфрийман ще

...
Веднага щом получи документите си за самоличност Джок Полфрийман ще
Коментари Харесай

Документи ще пуснат Полфрийман от България

Веднага щом получи документите си за идентичност Джок Полфрийман ще може да напусне рамките на България, без никакъв проблем. Това изясни пред Нова телевизия Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор.

„ Напълно допустима е хипотезата лицето да получи документи за идентичност и да напусне рамките на България ”, изясни представителят на основния прокурор.

Сотир Цацаров към този момент изиска Върховния касационен съд да спре условното освобождение на австралиеца. В закона обаче нямало избран период за произнасянето на съда.

„ Ако се възобнови това произвеждане, в случай че се анулира определението на Софийския апелативен съд, ще е налице съображение още веднъж да бъде арестуван. Ако е в чужбина, ще се употребяват институтите за интернационална правна помощ, с цел да бъде върнато лицето в България за доизтърпяване на наказването ”, съобщи Арнаудова.

Убиецът на студента Андрей Монов бе освободен 6 година предварително в края на предходната седмица, само че основният прокурор Сотир Цацаров внесе искане във Върховния касационен съд да възобнови производството по условно предварително освобождение и да спре осъществяването му. Повод е жалбата на бащата на убитото момче Христо Монов.

В закона не е избран период за изговаряне на Върховен касационен съд, всичко зависи от това по кое време ще се произнесе, изцяло е допустимо лицето да получи документи за идентичност и да напусне България, изясни Арнаудова. В подобен случай, в случай че Върховен касационен съд вземе решение за обновяване на производството и се анулира определението на Софийския апелативен съд, ще се анулира основанието за освобождение и ще се употребяват всички вероятни инструментите за връщането на Полфрийман в България за доизтърпяване на наказването.

Съдът се е произнесъл, само че причините на основния прокурор са, че е нарушил процесуалната форма, по която да се произнесе. В Наказателно-процесуален кодекс се планува наложително изговаряне с решение, по тази причина прокуратурата желае инспекция. Произнасянето на съда е от 19 септември, реагирахме изцяло съответно в границите на закона, разяснява Арнаудова.

Доколкото знам Полфрийман има публикуван пасаван от австралийското консулство от Атина - краткотраен документ, с който може незабавно да напусне страната. Това изясни пасторът в Централния софийски затвор Иводор Ковачев.

Дори съгласно присъдата Полфрийман няма право да остане в България, няма право да стъпва в страната 5 година В момента той е в център за настаняване на бежанци и не може да си тръгне, когато си желае, добави Ковачев.

Не споделям каква би трябвало да е присъдата му, мога да кажа какво се случва в неговия живот през тези години в пандиза - има развиване, и това не е единствено мое мнение, той работи от самото начало, сподели пасторът. И описа, че Полфрийман съжалява за това, което се е случило и не приема, че го е провокирал съзнателно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР