Веднага щом жената достигне критична“ възраст, започват проблемите, но пчелните

...
Веднага щом жената достигне критична“ възраст, започват проблемите, но пчелните
Коментари Харесай

Пчелните продукти помагат на жените в менопауза

Веднага щом дамата доближи „ сериозна “ възраст, стартират проблемите, само че пчелните артикули оказват помощ на дамите в менопауза. Тя се усеща с нервност, главоболие, меланхолия, нараснало изпотяване, тресчица, нарушавания на съня, постоянно сърцетуптене. Но промененото положение на тялото може да не се лимитира до тези признаци. За някои дами животът се трансформира в пъкъл, от който няма сили да се измъкнат.

Апитерапевтите подават ръка за помощ, защото някои от пчелните артикули оказват помощ на дамите в менопауза.

 

Хормоните управляват нашето здраве, въодушевление, външен тип, вкус, сън, разсъдък и други процеси.

Всяко тяло има женски хормони (естрогени) и мъжки хормони (андрогени). Естрогенът дава на дамите закръглени форми и мека природа. Ускорява обновяването на клетките в тялото, защищава кръвоносните съдове от натрупването на холестерол и придава искра на косата и ноктите. В менопаузата, когато тези хормони не са задоволително, дамата бързо остарява, появяват се бръчки, кожата повяхва, а косата изтънява.

Образуването на естрогени в тялото е невероятно без мъжки хормони – андрогени.

Те засягат някои биохимични процеси, по-специално метаболизма на въглехидратите, липидите, процесите в костната и мускулната тъкан. Те имат антибактериални свойства, покачват синтеза на протеини и предотвратяват тяхното разграждане, понижават равнищата на кръвната захар и подкожните мазнини, и предотвратяват развиването на атеросклероза и сърдечносъдови болести. Андрогените контролират работата на потните жлези и космените фоликули, предизвикват образуването на протеини в мускулните нишки. Те са виновни и за половото предпочитание.

Ето за какво, когато по време на менопаузата яйчниците спрат да създават яйцеклетки

Настъпва хормонален срив в тялото, дамите изпитват същите проблеми, които предизвикват дискомфорт. Липсата на естрогени и андрогени води до нарушение на всички съответни функционалности.

Не всички дами реагират толкоз остро на менопаузата.

Ако равнището на естрогени, женските хормони, в кръвта понижава постепенно, тогава измененията в тялото не се виждат. Но, когато естрогените се губят бързо, се появяват комплицирани признаци: пръстите могат да изтръпнат или да треперят, да се почувстват конвулсии в тях и се следи сухота на лигавиците. Тези признаци могат да се появят даже 2-5 години след менопаузата. Започват проблеми с уринирането, метаболитни нарушавания, сърдечносъдови болести, остеопороза и даже заболявания на централната нервна система.

Конструкцията на тялото също има значение.

Крехките хора могат да страдат повече от остеопороза и психо-емоционални разстройства, а дамите с наднормено тегло са по-притеснени от главоболие, хипертония и затлъстяване. При тези, които са имали пременструален синдром и неплодородие, менопаузата може да бъде сложна и с разнообразни затруднения. Повечето от тези прояви обаче изчезват, когато тялото се приспособява към новите хормонални равнища.

Съществува ясна връзка сред загубата на полови хормони и развиването на постменопаузална остеопороза

Тя води до болки в костите и нараснал риск от фрактури, заболяването на Алцхаймер, която предизвиква тежки мозъчни увреждания и загуба на паметта, заплаха от сърдечносъдови болести и рак на дебелото черво. Затова хормоналният баланс е доста значим в този сложен интервал и пчелните артикули оказват помощ на дамите в менопауза.

Официалната медицина разполага с малко средства за разрешаване на сходно положение.

Хормоналните медикаменти могат да доведат до хормонален дисбаланс. Но апитерапията има човечен метод да помогне на дамите в „ сериозна “ възраст да компенсират неналичието на нужните хормони. Вместо хормонални препарати, вземете пчелно млечице. Особеността му е, че не може да предозира количеството хормони, защото организмът самичък избира избрана доза естрогени и андрогени от пчелното млечице.

Той знае от какво има потребност и сортира вярното количество хранителни субстанции. Ако има задоволително хормони, тогава хормоналният декор е много висок. Също по този начин е значимо равнището му да бъде приведено в салдото, предшестващ менопаузата.

И като се има поради, че през този интервал могат да бъдат нарушени функционалностите на храносмилателната, ендокринната, пикочно-половата и нервната система, апипродуктите са просто незаменими за контролиране на тяхната активност.

Пчелното млечице е един от продуктите, които оказват помощ на дамите в менопауза.

То е и едно от главните средства в апитерапията, защото има способността да контролира функционалностите на доста системи в организма. По-специално, възстановява хормоналните равнища, кръвното налягане, сърдечната активност и поправя имунната система. При прояви на менопауза е добре да се разрежда с мед: на 100 г мед се взема 1 г пчелно млечице. 1 чаена лъжичка от тази примес съдържа 0,1 mg пчелно млечице. А междинната дневна доза е 0,2 година Това са 2 чаени лъжички от сместа дневно. Приема се заран на гладно, 30 минути преди хранене, като се разтваря в устата.

Също по този начин по време на менопаузата оказват помощ супозитории, съдържащи пчелно млечице. Основата на състава на свещите е какаовото масло. Те се ползват ректално, тъй че потребните субстанции на тези два продукта се усвояват непосредствено в организма и способстват доста добре за унищожаване на патологичните признаци.

При полипи на матката може да се предложат свещи с билки – жълтурчета и горчив пелин. Те имат противотуморен резултат, в първия или междинния етап на полипите могат да ги отстраняват изцяло или да ги понижат.

Мехлеми и супозитории с пчелен клей се употребяват необятно при лекуването на патологична менопауза и полови разстройства, при нарушаване на функционалността на яйчниците, тумори на матката. Но максимален резултат се реализира посредством съчетание на всички тези апи-продукти с ужилване на пчели. Такъв комплекс от ограничения по-добре контролира нарушаванията на ендокринната и вегетативната система. Изпотяването и други прояви изчезват. Ужилването на пчели се ползва в до 10 сесии в лумбалната зона и зоната на яйчниците. Има дейни центрове, които могат да контролират хормоналния дисбаланс в тялото на дамата.

Не са малко пчелните артикули, които оказват помощ на дамите в менопауза. Прополисното масло също е потребно през този интервал. Приготвя се по следния метод: 20 г прополис (предварително замразен във фризера и настърган) се прибавят към 100 г висококачествено масло, разтопено на водна баня и се държи на водна баня, като се разбърква, 10 минути – до приемане на прополисно масло. След това прецедете през тензух, изсипете в буркан и съхранявайте в ледник. Приема се по половин или една чаена лъжичка, 2-3 пъти дневно, преди хранене. Курсът на лекуване е 3-4 седмици.

При хемороиди, които също постоянно се демонстрират в тази възраст, прополисното масло се употребява за намазване на мъчителния сектор.

Така че, пробвайте – природата ни е дала доста пчелни артикули, които оказват помощ на дамите в менопауза.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР