Вече знаем, че Microsoft подготвя нова по-лека версия на Windows

...
Вече знаем, че Microsoft подготвя нова по-лека версия на Windows
Коментари Харесай

ОС Windows Lite ще поддържа устройствата с два екрана

Вече знаем, че Microsoft приготвя нова по-лека версия на Windows за таблетите и преносимите компютри от начално равнище, които биха могли да бъдат съперници на хромбуците с Chrome OS. Сега изтече вътрешна информация, съгласно която софтуерният колос усъвършенства интерфейса на Windows по подобен метод, че да се поддържат устройствата с два екрана, които могат да образуват един общ екран. Още тази година се чака излизането доста сходни мобилни устройства на пазара.



Засега за Windows Lite се знае единствено, че ще бъде по-лека версия на общоприетата операционна система Windows, с доста по-ниски систематични условия към хардуера. Intel към този момент подтиква ОЕМ производителите към основаването на тази категория устройства, които да наподобяват на Microsoft Courier – сгъваемия таблет с два екрана, от който софтуерният колос се отхвърли през 2010 година. По всичко проличава, че Microsoft желае неговата операционна система да е подготвена за устройствата от сходен вид.



Интерфейсът на Windows Lite единствено частично наподобява на потребления в този момент в Оценка за съвместимост Windows 10. Това е нещо приблизително сред графичната среда на Surface Hub и ограничавания по благоприятни условия Windows Phone Continuum.

Може би първоначално Microsoft е желал да предлага на пазара лични мобилни устройства с два екрана, само че през днешния ден софтуерният колос възнамерява конкуренция на Chrome OS. За месец май е оповестена конференцията за разработчици Build, на която се чака Microsoft да опише по-подробно за своята нова тактика.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР