„Вече започва да сработва колективният имунитет... Над 50% от хората

...
„Вече започва да сработва колективният имунитет... Над 50% от хората
Коментари Харесай

Пробив- усещаме колективния имунитет

„ Вече стартира да сработва груповият имунитет... Над 50% от хората няма и да реагират на вируса, тъй като имат преимунитет от предходни срещи с коронавируси...

Виждаме страни с фрапантни ограничения, при които обстановката не е по-добра. Много може да се спори до каква степен ограниченията са ефикасни. Хората се защищават на публични места, само че в фамилна среда това не е по този начин “.

Това разяснява пред БНР проф. Андрей Чорбанов, шеф на департамент „ Имунология “ в Института по микробиология на Българска академия на науките.

Той акцентира, че серотипът на вируса от Англия е с две съществени разновидности и че би трябвало да се знае, че през другите етноси и групи вирусът се движи по друг метод, което се дължи на характерната среда, която обезпечава генофондът на даден етнос.

„ Фактът, че един вирус е доста по-заразен в една страна, не значи, че ще е подобен в друга - може да е повече или по-малко инфектиран “.

В предаването „ 12+3 “ проф. Чорбанов добави:

„ По брой имунизирани сме много обратно... В Израел, да вземем за пример, чакаме, че от март нататък няма да има заболеваемост, което ще е доказателство и за успеваемостта на имунизациите “.

По мотив имунизацията, по която работи екипът в Българска академия на науките, имунологът разгласи, че се чака позволение от организацията, контролираща опита с лабораторни животни. Когато това решение се получи, пробната работа ще продължи.

„ В контакт сме с лаборатории, които да ни обезпечат вирус, с цел да създадем действителни проби за качеството на имунизациите. Това е нещо, което би трябвало да се направи, с цел да се ревизира какъв брой е действително протективна.

По отношение на доста от другите ваксини това не е правено... Дори пандемията да е привършила, до момента в който нашата ваксина стане подготвена, в случай че тя е минала сполучливо всички проби, то тази платформа за правене на ваксини, може да бъде употребена доста сполучливо във всевъзможни бъдещи случаи “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР