Вече взе да става ясно как ще се борим с

...
Вече взе да става ясно как ще се борим с
Коментари Харесай

Голяма тесла! Как продаваме колата и имота

Вече взе да излиза наяве по какъв начин ще се борим с новия бюджет.

Затегнати ограничения против длъжниците на хазната предлага Министерството на финансите със Закона за бюджета за 2023 година, оповестен на уеб страницата на ведомството, написа Телеграф бг.
-->
Целта е да се вдигнат приходите и бюджетът да се вмести в заложения недостиг от 3%, с цел да осъществим критериите по Маастрихт за еврото.

Сделките с парцели или коли ще стават единствено откакто нотариус или арбитър по вписванията направи по електронен път инспекция в Национална агенция за приходите, че продавачът няма непогасени, подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности.

Това гласят промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, които са част от плана за бюджет.

Сега се гледа единствено дали са погасени локалните налози за парцела или автомобила. Отделно собственикът  на парцела би трябвало да подпише декларация, че не дължи налози, мита и осигуровки на страната.

Продавачът на автомобил също би трябвало да подписва декларация, че няма никакви отговорности, свързани с него. С измененията условието за платени локални налози остава.

Но вместо да се подписва декларация, към този момент ще се прави непосредствено инспекция за съществуване на каквито и да било обществени отговорности, подлежащи на наложително осъществяване.

Остава обаче шансът длъжникът въпреки всичко да успее да продаде колата си или дома си, ако заявява, че с получената от договорката сума ще се издължи към хазната.

Освен с заплатен локален налог ще минаваме автомобила на механически обзор и единствено откакто платим всичките си санкции от КАТ, начислени за нарушавания със същото МПС.

Това изискване категорично е записано с промени в Закона за придвижване по пътищата. Отменя се опцията да получим минимална санкция за нарушавания, открити сега на осъществяването им.

Фиш за погрешно паркиране ще се постанова и на ползвателя на МПС-то, в случай че той е вписан в свидетелството за регистрация. Същото ще важи и за фишове за нарушавания, регистрирани с техническо средство.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР