Вече ви разказахме, че тази година, на 24 юни, Volkswagen

...
Вече ви разказахме, че тази година, на 24 юни, Volkswagen
Коментари Харесай

Заводски VW Golf с два мотора и 640 к.с.

Вече ви разказахме, че тази година, на 24 юни, Volkswagen се завръща в паметната конкуренция Pikes Peak с един електрически автомобил, който съгласно думите на конструкторите му, е по-бърз и от болид от Формула 1.

Знаете ли обаче, че това няма да е първото присъединяване на марката в тази емблематична конкуренция, в която разпоредбите са елементарни - 20-километрово нанагорнище със 156 завоя би трябвало да се преодолее за допустимо най-бързо време.



Volkswagen взима присъединяване в надпреварата Pikes Peak през 1987 година с един неповторим Golf II. Най-любопитното в този автомобил е, че разполага с два 1.9-литрови турбодвигателя - по един за всеки мост.

Всеки елемент е с мощ 320 конски сили. Резултатът е 640 коня и четири задвижващи колела. Интересно е да се означи, че лидерът има опция във всеки един миг да изключи тягата към предния или към задния мост.

Нестандартната "двойка " се впуска в конкуренцията и до последно се движи по трасето с рекордно време, само че малко преди края къса шарнир и подарява успеха на сътрудниците си от Audi. След това съревнование планът за двумоторен Golf е закрит и никой в никакъв случай не чува нищо за него.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР