Вече текат и приготовленията за погребението на най-дълго управлявалия британски

...
Вече текат и приготовленията за погребението на най-дълго управлявалия британски
Коментари Харесай

Елизабет II не искала дълго и скучно погребение: Как протича подготовката? 

Вече текат и приготовленията за погребението на най-дълго управлявалия английски монарх. Приживе самата Елизабет II е поискала церемонията да не е скучна.
Погребението на кралицата ще събере международни водачи, които не са делили едно пространство от пет десетилетия, когато умря бащата на кралицата - Джордж VI. Бъкингамският замък разгласи детайлности за погребението на следващия ден. То ще бъде най-голямата интервенция по сигурността, която в миналото е предприемала лондонската полиция за близо два века битие.

Над 10 000 военни ще вземат присъединяване в церемонията. Това се постанова и поради големия брой задгранични водачи.

" В него вземат участие над 10 000 души, в това число бойци, моряци и летци. Шест хиляди ще вземат участие в шествието в Лондон и в Уиндзор. Планирането продължава отдавна и в този момент би трябвало да го осъществим ", съобщи адмирал сър Тони Радакин.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА
Над 13 ч. се чака за отдаване на респект на Елизабет II, студът не отхвърля хората
Кралицата оставила скрито писмо, ще бъде отворено чак през 2085 година
Неподражаемият жанр на обличане на кралицата изпращаше послания
В Лондон се чакат 500 задгранични високопоставени лица, 4000 души обслужващ личен състав и 1 милион елементарни хора. Събитието ще проследят и милиарди хора по малкия екран. Отдаването на респект ще завърши до 6:30 часа на следващия ден заран в Уестминстър хол, където четири дни се стичаха хиляди.

Това са четири часа и половина преди началото на държавното заравяне на починалия монарх, което би трябвало да стартира в Уестминстърското абатство. Малко преди 12 часа българско време ковчегът на кралицата ще бъде изместен от Уестминстър Хол в Уестминстърското абатство. Около 2000 посетители се чака да участват на службата, която стартира в 13 часа и ще бъде последвана от двуминутно безмълвие в цялата страна в 13:55 часа.

Последното шествие ще стартира в 14:15 часа, когато ковчегът на монарха ще бъде превозен от Уестминстърското абатство до арката Уелингтън в Лондон. След това ковчегът ще бъде пренесен до двореца Уиндзор, където кралицата ще бъде положена в параклиса Сейнт Джордж. Това ще стане към 17 часа българско време.

Следва гала, която не е обществена. И точно тогава Елизабет II ще бъде заровена до брачна половинка си принц Филип. Изборът на Уестминстърското абатство в Лондон е било по избор персонално на самата кралица. И въпреки да нарушава вековна традиция, приживе тя го е поискала.

Мястото е особено за нея - там тя се омъжва за принц Филип преди 75 години. Нейната коронация също се е състояла там през 1953 година Оказва се, че и самата Елизабет не е желала дълго и скучно заравяне.

" Кралицата пожела погребението ѝ да не бъде " дълго " и " скучно ". Така, че това, което ще очаквате, е най-хубавото от погребалните служби, молитвената книга, думите, които са били ентусиазъм за Шекспир. Ще чуете този прелестен британски в най-истинския му тип, също по този начин ще чуете благ гласове от хора на абатството, плюс кралските параклиси, в действителност ще чуете гласове, които пеят за популярност на Бог ", сподели някогашният архиепископ лорд Джон Сентаму.

Погребението ще постави завършек на 11-дневния народен печал в Обединеното кралство.

dnes. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР