Вече става твърде очевиден начинът, по който се упражнява властта

...
Вече става твърде очевиден начинът, по който се упражнява властта
Коментари Харесай

Трябват действия, които да съкратят огромните неравенства и да извадят хората от бедността


" Вече става прекомерно явен методът, по който се упражнява властта в България през последните години - олигархичният темперамент на парите, които диктуват на властта и властта, която посредством ресурсите, с които разполага, се пробва да преразпределя бизнеса. Трябва тези въпроси да бъдат изяснени с всички правни и парламентарни средства ", сподели още Стоилов. Според него е обезпокоително, че обществото стартира да привиква с този модел на ръководство и мисли, че всеки, който разполага с властта, ще я упражнява по сходен метод.

Янаки Стоилов разяснява предлагането на ГЕРБ за основаване на парламентарна комисия, която да проверява целия преход по този начин: " Опасността от следствието на целия преход е - да не се разшири до толкоз предметът на една такава комисия, че тя да не стигне до никакви съответни резултати.Не съм срещу тези въпроси да се слагат в един по-широк проект, тъй като информацията на Божков или на някой различен е единствено един откъс, само че би трябвало да се види по какъв начин властта става подвластна от едрите парии по какъв начин тя подкрепя тяхното основаване, преразпределяне на бизнеса и изтласкването на едни огромни играчи за сметка на други, по-удобни за ръководещите ". Според Стоилов тези значими въпроси не би трябвало бъдат поставяни от хора, които целят единствено да изведат избран резултат от тях, удрящ върху техните политически съперници.

" Стремежът на България не би трябвало да е единствено връщане до предкризисното положение. Трябва да преодолеем това положение ", счита социалистът. Според негое необходимовъвеждането на напълно прогресивна данъчна система, която да обхване с изключение на физическите лица- и корпоративното облагане, както и да се вкарат три ставки на ДДС- съществена, по-ниска и по-висока за първокласното ползване. " Необходимо е да преразгледаме ролята на страната - тя има своето място в структурата на собствеността, само че не да подкрепя избрани финансови институции да покрият финансовите условия, нужни за еврозоната, а там, където тя ще може да управлява и да носи изгода за жителите. Трябват амбициозни дейности, които да извадят България от опашката на Европейския съюз, да съкратят големите неравенства и да извадят хората от бедността ", безапелационен е Янаки Стоилов.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР