Вече сме изхарчили 650 млн. евро за втората тръба на

...
Вече сме изхарчили 650 млн. евро за втората тръба на
Коментари Харесай

Ще бъде ли завършен Балкански поток?

Вече сме изхарчили 650 млн. евро за втората тръба на „ Турски поток “ или така наречен " Балкански поток ". Има заплаха този план да не бъде приключен. Освен тръбите би трябвало да се изградят две компресорни станции с американско съоръжение, а в този случай е мъчно да бъдат доставени, което е невралгичната точка на плана. Това съобщи Васко Начев, енергиен специалист, в предаването " Светът е бизнес " по Bloomberg TV Bulgaria. Повод бяха  американските наказания против " Северен поток " 2 и втората тръба на " Турски поток ". Начев разяснява, че всеки един политически план попада под глобите на Съединени американски щати.

" Идеята на двата плана е да затегнат обръча, с цел да няма благоприятни условия за доставка на газ отвън този от Русия. В този ред на мисли нищо не е необичайно ", добави Начев. По думите му интерконекторът с Гърция не попада под обсега на тематиката за американските акции.

" Американските причини за глобите са, че това не са търговски планове, а геополитичеки, и че слагат Украйна в изолираност и заплашват европейската енергийна сигурност, защото Русия употребява енергийните запаси като инструмент за налагане на въздействие ", изясни Начев.

" Украйна е нужна на Европа като балансьор в газовите доставки ", добави той.

Гостът означи, че Европа преди тези два газопровода има опция за снабдяване на 650 милиарда кубически метра газ, а на година употребява най-много 400-450 милиарда куб. м.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР