Вече служебни бележки не са необходими - нито трябва да

...
Вече служебни бележки не са необходими - нито трябва да
Коментари Харесай

Вече без служебни бележки към данъчната декларация

" Вече служебни бележки не са нужни - нито би трябвало да бъдат прилагани към данъчната декларация, нито се постанова да се желаят и получават. Същата информация се съдържа в така наречен " сметки за изплатени суми ", които работодателите издават ". Това заяви в изявление за БНР представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

" Всеки собственик на личен код, публикуван от Национална агенция за приходите, и електронен автограф, през месец март ще може да види по този начин наречената " авансово попълнена данъчна декларация " като една обособена електронна услуга, в която ще са попълнени всички приходи, за които Национална агенция за приходите знае - това са приходи от трудови правни отношения и възнаграждения ", уточни Бъчваров.

Но в случай че има други източници на приходи - наем или някой тип данъчни облекчения, индивидът би трябвало да допопълни ръчно или да поправя данъчната си декларация ", уточни той и сподели, че се чака повече хора да изискат да получат личен код.

От през днешния ден могат да се подават данъчни заявления на хартия, посочи Бъчваров, само че посъветва да не се бърза с това, тъй като следва да бъде пусната авансово попълнената данъчна декларация.

" Има интервал от началото на март, когато ще бъде пусната попълнената данъчна декларация, до края на март - докато може да се употребява 5% понижение от налога за довнасяне, в случай че като се изключи че е подал декларация по електронен път, няма и остарели неплатени отговорности ", сподели още представителят на Национална агенция за приходите.

Няма смяна в дизайна на данъчната декларация и в електронната услуга.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР