Вече се наблюдава раздвижване на туристическия пазар на Гърция за

...
Вече се наблюдава раздвижване на туристическия пазар на Гърция за
Коментари Харесай

Гърция ще примамва българските туристи с ниски цени

 Вече се следи оживление на туристическия пазар на Гърция за това лято, а предлаганите цени са по-ниски. Засилен интерес от български туристи има за къмпинги и хотели на Халкидики, оповестява БНР.

Собствениците на първокласни вили и хотели по гръцките острови популяризират старта на туристическия сезон с ниски цени и прецизни здравни ограничения. От Крит и Миконос оферират самостоятелни вили с басейн през юни месец даже на цена под 100 евро на вечер. За дейните месеци юли и август пониженията доближават до 25% спрямо предходната година. Има засилено търсене от чужденци на независими вили за наем даже за месец.

Част от туристическите компании на тези острови обаче към момента не одобряват резервации в очакване на изискванията за пътешестване сред европейските страни.

Всички чиновници в туристическия отрасъл ще се подлагат на тест за ковид според здравните разпореждания.

И до момента в който някои притежатели са безапелационни, че няма да отворят хотелите през това лято, други желаят позволение за по-ранен старт на сезона. От съюза на притежателите на дребни хотели и частни жилища в Халкидики упорстват за позволение да одобряват туристи от началото на месец юни, а не от юли, както е решението на отрасловото министерство.

За дребните хотели и къмпингите на Халкидики към този момент има евентуални клиенти за юни от прилежащите балкански страни, най-вече българи, румънци и сърби, оповестяват заетите в сектора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР