Вече се доказа, че снощи е била най-лудата вечер в

...
Вече се доказа, че снощи е била най-лудата вечер в
Коментари Харесай

Няма почивка. Идва нова драма!

Вече се потвърди, че нощес е била най-лудата вечер в историята на европейските шампионати. Засега. 

И си мислим, че ни би трябвало малко отмора? Няма по какъв начин да стане. Тази вечер от 19,00 часа, пред 45 000 на именития " Уембли " ездин против различен излизат Англия и Германия.

Сигурно тук би трябвало да спрем, тъй като това споделя всичко.

Този конфликт, с тонове история и драми зад тила си, може още веднъж да побърка Европа и света след няколко часа.

В случая има една особена причина. Никой не може да разбере с акуратност какво е положението на двата гранда. Особено при немците, които реедуват мощни и скандално слаби мачове в последно време.

Англичаните сякаш са по-стабилни, само че и там подлагат на критика за липса на настъпателен футбол.

Но чуйте германците! Вратарят и капитан на Бундестима Мануел Нойер и Джошуа Кимих обясниха, че Бундестимът постоянно се е чувствал добре на “Уембли ” против Англия и чакат с неспокойствие дуела.

Германските медии пък още преди дуела с Унгария желаеха второто място в групата, с цел да се гостува в 1/8-финала в родината на футбола.

От позиция на статистиката то е безусловно целесъобразно. За голямо оскърбление на британските почитатели, националният им тим е в серия от 7 мача без победа на “Уембли ” против този противник.

Нещо повече, от именития стадион в Лондон, в остарелия и новия му вид, Бундестимът си е тръгвал 6 пъти като победител, отбелязва goal.bg,

За последно Англия победи Германия в дома си на 12 март 1975 година - 2:0, в другарска среща=

После идва един мач, който причини най-голямата болежка на британския футбол. На 26 юни 1996 година Англия и Германия излизат на “Уембли ” в 1/2-финален дуел от европейското състезание. Редовното време и продълженията приключват 1:1. 

При дузпите германците вкарват своите 6, а актуалният селекционер на Англия Гарет Саутгейт изпуска, с цел да бие Бундестимът с 6:5=

В последния мач на остарелия “Уембли ” Англия отново губи от Германия - 0:1, в подготовка за международно състезание на 7 октомври 2000 година Първата си загуба на новия вид на стадиона “трите лъва ” още веднъж губят от неуместния противник. Германия бие с 2:1 в спаринг, игран на 22 август 2007 г

Но статистиката има и свойството да търпи смяна. Ще я забележим ли тази към този момент?.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР