Вече съм напълно убедена, че следващите Оскари ще бъдат спечелени

...
Вече съм напълно убедена, че следващите Оскари ще бъдат спечелени
Коментари Харесай

Как малко зелено човече ще спечели “Оскарите”

Вече съм изцяло уверена, че идващите " Оскари " ще бъдат извоювани от малко зелено дребосъче, вероятно от Марс, в случай че такива в тъмносиньо няма и на Сатурн. Всички други кандидатури към този момент са и дискредитирани, и дискриминирани, в случай че осъждам по международните медии, издателски практики и състезания.
Само в един и същи ден ми се случи да установя, че " Десет дребни негърчета " от Агата Кристи към този момент излизат на френски език със заглавието " Те бяха 10 ", като думата " негърче " била отпаднала и жигосана с черен щемпел общо 78 пъти. Не ми е ясно по какъв начин е редактирано стихотворението, само че не ми се искаше да запитвам другари франкофони, тъй като още преди няколко години Англия поправя заглавието и то към този момент е " Не остана нито едно ". При това със единодушието на наследниците на Агата Кристи. В Швеция бащата на нашата детска фаворитка Пипилота Виктуария Транспаранта, в резюме Пипи, 

към този момент е " крал на остров ", а не негърски крал
също със единодушие на наследниците на Астрид Линдгрен. Страх ме е за " Чичо Томовата барака ", за която към този момент не съм чула нищо фрапиращо, както и за всички мои обичани индиански романи. А и да не споделям за обичания разказ " Винету ", когато необятната общност реши да вкара литературно-профилактичната гилотина и там.
Но това, което същински ме потресе, бе решението на филмовия конкурс " Берлинале " да се вкара премия, в която половете нямат никакво значение. Сиреч - няма мъжка и женска водеща или поддържаща роля. Една водеща, една поддържаща. Защо по този начин бе, хора - в случай че трябваше да избирате сред Марлон Брандо и Мария Шнайдер в " Последно танго в Париж ", по какъв начин щяхте да разпределите премиите? Имам възприятието, че в случай че разпределяхте наградите в един от последните Оскарови филми " Формата на водата "

щяхте на я дадете на чудовището, тъй като е по-безполово
въпреки че въпреки всичко се опитва и да прави секс. А за детска анимация щеше да я завоюва " Щрек ". Или " Барни Ръбъл ".
Защо настъпи време, в което пол, цвят на кожата са способни да ни изключат от цели общности и да ни декласират, а мимикрията, безполовостта и MeeToo ни включват в нови измислени общности, които на процедура са безжизнени, виртуални и безплътни? Холивуд не може да си откри един непокътнат водещ на " Оскарите ", тъй като всеки се тормози да не го обвинят, че е прегрешил с девойки, обаче никой няма да упрекна един водещ на каквото и да било телевизионно предаване или наградна гала, че е прегрешил с младежи?
Кога светът  ни стана черен и бял, а в действителност е толкоз цветен, само че никой не желае да го види? Кога сетивата ни почнаха да се диктуват от обществените мрежи?

Кога геният ни стартира да бъде най-незначителното нещо в живота
ни, а над него застана политкоректността? Дали изобщо някой се усеща, че под тази форма идва нов хитлеризъм или сталинизъм, който дава повече шансове на посредствеността, която обаче е снабдена с политически документ?
В момента обстановката ми припомня на остарелия анекдот от времената на сегрегацията в ЮАР, когато решили да няма черни и бели, а всички да бъдат боядисани в зелено. И когато един рейс закъсал на пътя, водачът споделил: " Хайде в този момент всички тъмнозелени да слязат да бутат ".
Само че в този момент, имам възприятието, бутат светлозелените. И освен бутат, а и се извиняват на тъмнозелените, редактират класиката, която са писали родителите им, непринудено се съгласяват с неща, които на процедура трансформират техния свят в една голяма тирания. Накрая едно от тези зелени човечета ще завоюва Оскарите, а другите ще бутат каруцата към Марс. И " Биг брат " ще ги гледа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР