Вече са завършени предвидените дейности в жилищните комплекси Бонония“ и

...
Вече са завършени предвидените дейности в жилищните комплекси Бонония“ и
Коментари Харесай

Усилено се асфалтират междублокови пространства във Видин

Вече са приключени плануваните действия в жилищните комплекси „ Бонония “ и „ Гео Милев “, както и преасфалтирането на улици в квартал „ Акджамия “. Днес стартира работата в ж.к. „ Панония “ 6. Заместник-кметът по устройство на територията и развиване на инфраструктурата Светослав Скорчев отиде на място, с цел да се запознае със основаната организация. Той означи, че досега всичко върви по график и съгласно него се прави подготовката и асфалтирането на обектите, заложени в обособени позиции №3 и №4 на извършената за тази цел социална поръчка. Следващият комплекс, където ще се работи, е „ Александър Стамболийски “. Скорчев добави, че чака в най-скоро време да бъдат подписани договорите по обособени позиции №1 и №2 и ще бъде обхваната останалата част от града и няколко селища в Общината. Тъй като има въпроси от жители дали ще се асфалтира и в ж.к. „ Химик “, заместник-кметът изясни, че той попада в позиция №2 и работата там следва.



Инж. Денислав Стаменов, младши специалист „ Улична и пътна мрежа “ добави, че желанията са до края на годината дейностите да приключат и да бъдат усвоени всички средства за асфалтиране, планувани по финансовите разноски. Общата сума, предопределена за ремонт на улици и междублокови пространства, е в размер на 2 750 000 лева Парите бяха отпуснати на Общината в края на предходната година с Постановление на Министерския съвет.

Възстановяване на пътна настилка и асфалтиране е планувано да се направи тази година и в селата Антимово, Покрайна, Гомотарци, Градец, Иново, Каленик, Кутово, както и в град Дунавци. За тази цел има заложени още 350 000 лева - целева дотация от държавния бюджет.

Още от ВИДИН:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР