Вече няма съмнение кой е боксьор №1 на нашето време

...
Вече няма съмнение кой е боксьор №1 на нашето време
Коментари Харесай

Ето кой стана Кралят на бокса!

Вече няма подозрение кой е боксьор №1 на нашето време в тежката категория, откакто Тайсън Фюри нокаутира още веднъж Дионте Уайлдър в третия епизод от трилогията сред двамата. И той, както и другите два, влиза напряко в архива на боксовите шедьоври, тъй като мачове като този в Лас Вегас рано тази заран българско време, осмислят това да се гледа бокс въобще.

Фюри нокаутира Уайлдър в 11-ия рунд и резервира купата си във версия WBC, като по номинал в този момент ще излязат въпроси за това по какъв начин да сплоти всички пояси. Останалите са в Олександър Усик, победил изненадващо Антъни Джошуа преди седмици.

Но предвид на видяното и в неделя сутринта, а и в предходните две борби с Уайлдър, както и при детронирането на непобедимия Владимир Кличко по-рано в кариерата му, безспорно Фюри е номер едно, написа dir.bg.

Циганския крал още е непобеден на кръга, като единствената му " загуба " пристигна след отстраняването за 2 години поради приложимост на кокаин.

Тогава му лишиха и поясите, извоювани против Кличко. На кръга никой не може да му отнеме нищо.

Боят в " T-Mobile Arena " бе класика, откакто самият Фюри падна в нокдаут два пъти в четвъртия рунд, само че сподели още един път невероятната си дарба да се възвръща, да намира отнякъде ресурси от сила и да господства над противника.

Британецът започва мощно мача и прати на въжетата Уайлдър, преди в третия рунд за първи път да го смъкна на пода. Американският Бронзов бомбардировач обаче се подвигна, а в четвъртия рунд два пъти откри тежко с убийствената си дясна ръка главата на Фюри. Два нокдауна и единствено гонгът за завършек на рунда евентуално избави багра и първенеца. Изглеждаше, като че ли това е моментът на Дионте.

Тайсън обаче в никакъв случай не може да бъде отписан. Той се прероди, отърси се от ударите и нокдауните, с цел да стартира методично да надиграва противника с боксовата си просвета и държание на кръга, със тактика, удари от всевъзможни ъгли в тялото и главата, по-добра игра с краката...

В петия и шестия рунд Фюри постановяваше волята си без да търси свършек, а в седмия видяхме най-хубавото от него. Уайлдър отвръщаше, само че бе надигран, а ударите на Тайсън едвам не завършиха всичко още в този рунд. Вероятно това бе и моментът, в който мачът бе накривен в интерес на англичанина, откакто до него той още се отърсваше от случилото се в четвъртия.

Нататък Уайлдър отслабваше като физически сили, убеденост и съпротивителни сили. Но боят продължи да е представление, тъй като даже недотам убеден Дионте може да събере сили за един удар с съдбовни последици за противника. Най-добрият нокаутьор в категорията обаче още веднъж, както и в предходните им две срещи, не можеше да се оправи с класата на Фюри във всеки аспект от бокса.

В рундове 8 и 9 Тайсън изнесе лекция по игра с крайници, по последователно покоряване на съперника и подготовка на завършващия удар. В десетия обаче превъзходството бе сложено под подозрение, откакто американецът отнякъде откри сили за тежък удар съвсем с гонга, раздрусал очевидно Фюри.

В 11-ия рунд всичко завърши с типичен нокаут, който приспа Уайлдър. Фюри изглеждаше учудващо пресен след изтощителната борба, като че ли бе съумял и да поспи и да си почине - а ние знаем, че не се е случило, тъй като това бяха 11 рунда на велика борба пред очите ни. Циганския крал подвигна победно ръце, той продъжава да е непобеден и след 32-рия си пердах на професионалния кръг. 20 месеца след извоюваната купа още веднъж с нокаут против Дионте, той я отбрани по типичен и безспорен метод.

На 33 години Фюри може да слезе от сцената и на следващия ден, като ще остане в историята паралелно до Роки Марчиано, непобедимия.

Но за какво да го прави? Той има късмет да господства тежката категория още дълго време.

За нас остава вярата да има повече противници като Уайлдър, с цел да гледаме мачове като този - поставил заслужен завършек на трилогия, която към този момент е класика в бокса.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР