Вече няма причини да не се използва уеб-браузъра Opera. Той

...
Вече няма причини да не се използва уеб-браузъра Opera. Той
Коментари Харесай

Браузърът Opera вече официално поддържа разширенията за Chrome

Вече няма аргументи да не се употребява уеб-браузъра Opera. Той към този момент разполага с безвъзмезден VPN, забавни функционалности и голям азбучник с разширения.
Създателите на Opera показаха нова бета версия на своя десктоп браузър с следващ номер 55. Добавени са редица нововъведения, както и формалната поддръжка на разширенията за Chrome.

Разширенията могат да се конфигурират единствено от магазина Chrome Web Store. Не е оставена опция за инсталирането на разширения, записани в компютърната система. Това най-вероятно е направено от съображения за осведомителната сигурност на системата. При навестяване на уеб-магазина на Chrome благодарение на Opera, в горната част на програмния прозорец се появява особено съобщение. Новата версия на браузъра се базира на Chromium 68.0.3440.42. Това значи, че разширенията за Chrome ще работят по същия метод в Opera.



Твърде скромният магазин с разширенията бе един от главните, в случай че не и единственият минус на този забавен браузър. Липсата на добре познатите разширения отблъскваше потребителите. Сега това е решено и е налична безвъзмездна VPN услуга.

И още, в Opera_55 beta е променено менюто с настройките, прибавен е и дребен програмен прозорец, показващ информация за сигурността на посещаваните уеб страници.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР