Вече няма непроходими пътища в Община Царево. Мостът, който ни

...
Вече няма непроходими пътища в Община Царево. Мостът, който ни
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Няма незаконна сеч, няма засипани дерета, няма отходни тръби в морето

Вече няма непроходими пътища в Община Царево. Мостът, който ни свързва с Ахтопол е на АПИ, които сега построяват краткотрайно мостово оборудване, което доста ще ни помогне, само че по този начин или другояче имаме различни направления от през вчерашния ден. Нямаме недостъпни обитаеми места, електричество и чиста вода към този момент имаме на всички места.

Това сподели пред Euronews Bulgaria кметът на Царево Георги Лапчев.

За водата към момента важи възбраната от здравната ревизия за пиянство, чакаме да излязат пробите, с цел да забележим дали е годна. В общи линии 24 часа откакто мина този воден пъкъл през Царево, градът си е стъпил на краката като метод на живот. Огромните вреди занапред ще ги отстраняваме, само че никога без помощта на страната. Грубо все още мога да кажа, че към 25-30 млн. лева ще са нужни за влизането на общината в естествен темп. Имах опция да приказвам с финансовия министър и съм декларирал това, което смятам, че може би ще коства, само че това е доста груба сметка. Имам първичното увещание, че страната ще помогне.

Има заплаха от свлачища и проваляне на пътища в региона на Царево след наводненията.

 
Странджа е най-зелената планина, една от най-зелените точки в Европа. Странджа има документ от интернационална организация и в случай че имаше неточни дейности този документ щеше да бъде лишен. Това е най-силният мотив против тези псевдо природозащитници, които приказват в тази посока.
Относно презастрояването – толкоз е неуместно да се твърди, че се изхвърлят боклуци в дерета. Постоянно вършим инспекции. Премахнали сме над 100 противозаконни обекти. Единствената причина за това, което се случи в Община Царево е невижданата стихия. Всичко останало е просто говорене. Нито е изсечена планината, нито са засипани деретата. Не мога да преглътна това, че дадохме жертви, тези хора аз персонално ги познавах.

За тръбите в морето кметът сподели, че това са елементи от канализацията на града, които са откъснати от водата и са попаднали в морето. Категоричен е, че преди бедствието не се е изливала фекална вода в морето. След изявлението кметът се обади да каже, че едната от фотосите на тръби с кафява течност към тях е от Китен, което не е в община Царево. За останалото даде обещание инспекции.

Бедственото състояние за общината е за безграничен интервал. Ще трае до момента в който сме сигурни, че хората са в сигурност, приключи кметът. 

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР