Вече над 10 години нашата позиция за плоския данък остава

...
Вече над 10 години нашата позиция за плоския данък остава
Коментари Харесай

Борисов пред бизнеса: Плоският данък остава

Вече над 10 години нашата позиция за плоския налог остава непроменена. При 10% ставка върху приходите остават повече пари за хората и бизнеса. В изискванията на пандемия това е изключително значимо. Това съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), на която бяха разисквани част от целите на партията за идващите 4 години, залегнали и в политическата стратегия на ГЕРБ " България последващо потомство ". В диалога участваха и лидерът на листата на ГЕРБ в Габрово и вицепремиер Томислав Дончев, финансовият специалист в Политическа партия ГЕРБ Владислав Горанов, ръководителите на КРИБ - Кирил Домусчиев, на АИКБ - Васил Велев, на БСК - Радосвет Радев и на БТПП Цветан Симеонов.

" През миналия мандат постигнахме сериозен растеж на стопанската система, надлежно и на Брутният вътрешен продукт. Обещахме 120 милиарда лева Брутният вътрешен продукт до 2021 година, изпълнихме го още през 2019 година. Неслучайно получаваме непрестанно високи оценки за финансовата си непоклатимост и политика от трите най-авторитетни интернационалните рейитингови организации, МВФ и Световната банка. Влязохме в чакалнята на Еврозоната и съм сигурен, че в случай че хората ни дадат доверието си на 4 април ще довършим до дъно започнатото и до 2 години може да приемем еврото. В тежки обстановки като сегашната да си част от страните с втората най-силна валута в света ти дава в допълнение успокоение и поддръжка ", уточни ръководителят на ГЕРБ.

" ГЕРБ е антикризисна партия. Справихме се с финансовата рецесия, миграционната и управляваме добре сегашната - от COVID-19. Вие сигурно виждате по какъв начин по време на пандемията огромна част от бизнеса не спря да работи - за разлика от други страни ", означи Борисов. По думите му ГЕРБ е изпълнила уговорките си за годишен растеж на приходите, двойно нарастване на учителските заплати и огромни вложения в образованието. " Сегашната ни стратегия също е амбициозна. Но в случай че запазим стабилността в страната и останем рационални - можем да я осъществим ", приключи Бойко Борисов.

" Ние сме твърдо " за " запазването на настоящия данъчен модел. Инвестициите в образованието също би трябвало да продължат. Важно ще бъде през идващите години страната да поддържа съществено нововъведенията и дигитализацията. Голяма част от целите на АОБР и ГЕРБ съответстват. Сериозна стъпка напред за страната и бизнеса ще бъде освен участието в Еврозоната, само че и в Шенген и Организацията за икономическо сътрудничество и раз ", съобщи на собствен ред ръководителят на АИКБ (ротационен ръководител на АОБР за 2021 г.) Васил Велев.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев също бе безапелационен, че плоският налог би трябвало да се резервира. " Увеличение на налозите ще докара до отлив на вложения и растеж в сивия бранш. Няма да се усилят и приходите, даже в противен случай. Сериозни изгоди за бизнеса донесе и сполучливата диверсификация на газовите доставки ", акцентира Домусчиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР