Вече имаме масови случаи на заразяване с коронавируса. Ние сме

...
Вече имаме масови случаи на заразяване с коронавируса. Ние сме
Коментари Харесай

Мутафчийски: Вече имаме масова зараза

Вече имаме всеобщи случаи на заразяване с ковид. Ние сме пред прага на експлоадиране. Това сподели началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, началник на националния спешен щаб, в Народното събрание. Той, заместникът му в щаба проф. Тодор Кантарджиев и основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев са в Народното събрание, с цел да стимулират пред депутатите настояването на кабинета за оповестяване на изключително състояние. То бе взето нощес на незабавно съвещание на Министерски съвет. В Народното събрание, още за председателски съвет, е и министър председателят Бойко Борисов.

Вече не се явяват единични случаи на болест, а всеобщи. 11 случая имаме единствено  вчера. Регистрираните са свързани с първата инфектирана двойка, призната в „ Пирогов ”, сподели Мутафчийски.

Три гнезда на болест има у нас – Плевен, Габрово и София. Повечето от случаите нямат нищо общо един с различен. Не изолирани случаи, изправени сме пред по-сериозна обстановка, безапелационен бе шефът на щаба.

Ситуацията се трансформира всеки час, не е екзотика, че наваме нощни изказвания, сподели още ген. Мутафчийски. Той заяви, че жестоко се нарушава карантината сега. Днешната обстановка е плод на празненство в българско село. То е извършено с ясното схващане, че един от участниците е бил в чужбина, в инфектиран регион, сподели Мутафчийски. И напомни, че при сходни случаи в света се одобряват фрапантни ограничения. В Израел - до 7 години затвор, в Гърция – 2 години, Русия - 3 години. В последните дни в Румъния има  25 каузи.

Мутафчийски се възмути, че българите не се стопират да пътуват, макар предизвестията. В последната седмица има 30 % нарастване на пътуванията през летище София. Едва през вчерашния ден през летището са минали единствено 250 души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР