Вече има предупреждения от някои от строителните фирми за прекратяване

...
Вече има предупреждения от някои от строителните фирми за прекратяване
Коментари Харесай

Столична община прекратява договори с фирми заради скъпите материали

" Вече има предизвестия от някои от строителните компании за преустановяване на договорите заради неспособност да бъдат изпълнявани поради внезапното увеличение на цените на строителните материали. Очакваме решение на Народното събрание за смяна в закона, с цел да имаме право да индексираме цени, когато има справедлива нужда за това ", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Фандъкова сподели, че инфлацията и най-много продължаващата война в Украйна, са довели до голям растеж на цената на съществени строителни материали. " Голяма част от изпълнителите на контракти, които са подписани преди година-две, към този момент желаеха индексации, уточни кметът. Разговаряли сме с премиера, с финансовия министър, с министъра на районното развиване по тези въпроси. Трябва да се откри бързо решение, тъй като това слага под риск строителните стратегии на общините, а и осъществяването на европейските планове ", уточни столичният кмет.

Тя заяви, че по данни на Националното съдружие на общините в Република България под риск е осъществяването на 110 европейски плана. " Спечеленото финансиране от европейските стратегии не би трябвало да бъде изгубено ", добави Фандъкова и даде за образец държавното управление на Румъния, което още преди няколко месеца е взело решение по въпроса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР