Вече е ясно кой е поръчителят на палежа на лек

...
Вече е ясно кой е поръчителят на палежа на лек
Коментари Харесай

Ще се хванете за главите! Ето кой поръча палежа на кола и щеше да избие десетки хора във Враца

Вече е ясно кой е поръчителят на палежа на лек автомобил в под земята паркинг във Враца, който щеше да избие десетки хора във Враца. Разследване на организация BulNews откри, че това е 30-годишният Калоян Манолов от същия град. Младежът е притежател на автокъща „ Лъки “ на Оряховско шосе. Причината да се стигне до това извънредно деяние е, че през 2017 година сегашната му другарка Десислава е имала близки връзки с надзирателя от Врачанския затвор. Важно е да се посочи, че по това време и двамата са били необвързани и не става въпрос за невярност.
Въпреки това Калоян Манолов не е желал да се помири с този факт и настойчиво поръчал възмездие против младия надзорник. Отмъщение, което може да се дефинира като тероризъм! Така първо му палят джип БМВ, а по-късно 2 пъти протягат ръка на лекия му автомобил „ Фолксваген “. Първият път на паркинга на пандиза и тогава разкриването на случая е било на косъм и вторият, когато го палят в подземния паркинг на новата кооперация на пл. „ Руски “.
Пряк причинител на палежа е 47-годишният Николай Николов. Пироманът е от циганския жанр Цоковите и към този момент лежи в следствения арест. Шофьорът на лекия автомобил, с който са отишли до блока да възпламенят колата на надзирателя, е 32-годишният М.П. По време на процесуално-следствените дейности той се е съгласил да стане очевидец и незабавно е дал показания пред арбитър. По тази причина мъжът не е арестуван.
Желанието за възмездие дотам е заслепило Калоян Манолов, че той въобще не се съобразил, че до дни бременната му жена Десислава би трябвало да роди. Очевидно той никак не е вярвал, че полицията ще разкрие неговата поръчка и е подценил съществено новото управление на Министерство на вътрешните работи. Сега единствено от съдиите в Апелативния съд зависи дали той ще остане в ареста или ще бъде пуснат на независимост, с цел да е до Десислава в толкоз значим миг.
По време на огледите в опожарения под земята паркинг е станало ясно, че единствено една стена е делила огнената буря от голяма детонация. Целият блок е газифициран и в случай че пламъците бяха стигнали до инсталацията, регионът щеше да замязя на линията Газа. Никой не може да предскаже какъв брой щяха да са жертвите в блока, само че сигурно бързата реакция на огнеборците и многото шанс са предотвратили жестока покруса.
В момента живеещите в потърпевшия вход вършат подписка против своя комшия, без той да има виновност за случилото се. Опитни юристи предлагат вместо да се влиза в сходна неразбираема обстановка, всички да се обединят и да приготвят иск против поръчителя на палежа. На негово име към момента има доста коли в автокъщата и това ще разреши да се наложат обезпечителни ограничения по вероятно неоправдателно решение.
Редно е Калоян Манолов да си заплати за нанесените вреди и за преживения среднощен потрес от хората във входа над подземния паркинг.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР