Вече е доказано - писането на ръка поддържа мозъка млад.

...
Вече е доказано - писането на ръка поддържа мозъка млад.
Коментари Харесай

Писането на ръка успокоява мозъка

Вече е потвърдено - писането на ръка поддържа мозъка млад. Според екип на откриватели актът на писане повлиява позитивно на моторните функционалности., като тренира както краткосрочната, по този начин и дълготрайната памет и  забавя стареенето на мозъка.

Писането на ръка обаче има и други преимущества. Изписването на обособените думи подтиква част от мозъка, наречена ретикуларна активираща система. Писането на преносим компютър може да е доста по-лесно и бързо, само че съгласно проучвания тези, които пишат на ръка помнят повече информация. Според изследване на възпитаници се открива, че тези, които си водят бележки в тетрадките, схващат уроците по-добре, от тези, които пишат на компютър, макар че вторите са съумели да вкарат повече информация.

Писането на ръка успокоява мозъка, защото подкрепя концентрацията и попречва разсейването. Затова е антистресов лек. За разлика от него, потреблението на компютър е обвързвано с по-лесно разпръскване. Докато технологиите потикват към по-бързо и по-интензивно писане, писането на ръка по-скоро подтиква фокусирането.

Според експерти писането на ръка може да помогне в битката с дислексия, защото усъвършенства функционалностите на мозъка.

Действа и като превантивна мярка против болести, като заболяването на Алцхаймер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР