Вече четвърти месец от известния тракийски акордеонист и фолклорист професор

...
Вече четвърти месец от известния тракийски акордеонист и фолклорист професор
Коментари Харесай

Ни вест, ни кост четвърти месец от обичан професор

Вече четвърти месец от известния тракийски акордеонист и фолклорист професор Тодор Бакалов няма диря. На 5 октомври предходната година професорът със брачната половинка си били на посетители при свои познати в пернишкото село Расник.

В късния следобяд към 17 часа той излязъл да се поразходи, да прегледа селото и към този момент не се завърнал . Обезпокоени, околните му се обадили в полицията и от този момент са почнали издирвателни дейности. Използвани са всички вероятни способи на търсене, в това число и с делтапланери. Районът е обхождан неведнъж, но диря не е открита, разясняват от пернишката полиция.

Тодор Бакалов навърши 80 години на 25 януари. Той е лекар на музикалните науки, акордеонист, композитор и диригент. Роден е в Сливен, откъдето стартира и музикалната му кариера. Има многочислени изяви в страната и в чужбина с най-известните национални артисти. Изнася концерти в доста градове на Европа, Азия и Африка. Дългогодишен учител в Софийския университет, Софийската математическа гимназия и в Молдова.

Налага се като незабравим създател в региона на българската национална музика и изпъква в няколко посоки - диригент с високи достижения в националното хорово пеене, композитор и най-много бранител на чистотата в българския музикален фолклор. Автор е на няколко книги за българска национална музика.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР