Вече четвърти ден след смъртта на Милен Цветков, видими и

...
Вече четвърти ден след смъртта на Милен Цветков, видими и
Коментари Харесай

Внимание: Опитват да потулят вината на убиеца

Вече четвърти ден след гибелта на Милен Цветков, забележими и невидими сили не престават да мачкат делото по този начин, че когато то стигне в съда, да е задоволително противоречива виновността на дрогирания водач и той да се избави от тежка присъда, написа "Труд ".

По малките екрани и уеб сайтове не престават да се явяват “очевидци”, отпред с Ловеца на подписи Тодор Петров, които изясняват какъв брой добре бил журналистът след злополуката, но по какъв начин притичалите първи не съумели да му окажат помощ, колата за спешна помощ закъсняла и т. н.

По този метод може да се преквалифицира обвиняването на Кристиян Николов като нанасяне на тежка телесна щета и да отпадне обвиняването му за съзнателно или несъзнателно причиняване на гибел.

Второ – двата блъснати автомобила – “Субару”-то на журналиста и джипа “Ауди Q 7” на килъра, стоят под намерено небе на паркинга на Столична дирекция на вътрешните работи. Вали ги дъжд и ги пече слънце, с цел да се измият и изпарят всички следи.

Оградата там е бутафорна, а като изключим лепенките по вратите на джипа, двете коли даже не са опасани от полицейски ленти, с цел да е видно, че достъпът до тях е стеснен.

Току виж при някой по-следващ оглед излезе, че спирачките на аудито са били прерязани, или е имало някаква друга техническа нередовност, поради която джипът да се вреже в автомобила на Цветков.

Трето – още в първия ден “очевидци” пуснаха посредством медиите версията, че аудито се движело с към 80 км/ч, когато е блъснало колата на Цветков.

Оттогава всички се базират навръх тази скорост, до момента в който провалите по двата автомобила и местата на които те се озовават след конфликта по-скоро сочат за повече от 100 км/ч. Защо до момента не са изнесени данни от скоростомера на джипа?

Вместо тях във Facebook се пуснаха два клипа от охранителни камери, които демонстрират манипулирани записи от злополуката. Това потвърди Георги Врабчев – режисьор, монтажист, специалист по специфични резултати.

Според специалиста те са тъкмо с два пъти по-бавна скорост от действителното. За да излезе “на занимателен каданс”, че аудито се е движило с “леко превишена” скорост. Докато в реалност, при естествена скорост, каквато режисьорът се е постарал да покаже, джипът се движи надали не като патрон – с над 100 км/ч.

“Всеки може да си направи самичък изводите – сподели Врабчев – Целта ми не е да настоявам нещо, а да покажа какво съм видял като експерт, а дано който има отговор да каже за какво е станало така”.

Похвални са напъните на прокуратурата да преквалифицира обвиняването на Кристиян Николов от несъзнателно в съзнателно причиняване на гибел и да го поддържа пред съда.

Но в правосъдната зала тези обвинявания ще бъдат атакувани по всички линии от цяла войска юристи. Пледоариите на отбраната започнаха безшумно в обществените мрежи и в част от медиите и тяхната цел е ясна – делото да се смачка, а килърът на Милен да се размине с по-леко наказване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР