Вече 15 години Фондация Стоян Камбарев сбъдва мечтите на младите

...
Вече 15 години Фондация Стоян Камбарев сбъдва мечтите на младите
Коментари Харесай

Благоевградчанинът Лъчезар Кацарски сред новото ято таланти, номинирани за Полет в изкуството Стоян Камбарев 

Вече 15 години Фондация " Стоян Камбарев " сбъдва фантазиите на младите и надарените, като осъществя техни съответни проекти- филми, изложения, спектакли, концерти, пърформанси, издава книги, музикални албуми и доста други.

На 23-и април за петнадесети следващ път следва Официалната Церемония за връчване на най-престижния и чакан приз за млади създатели в България - Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия сценичен режисьор Стоян Камбарев.

Носителят на елитната EUROPEAN SHOOTING STAR 2024 от филмовия фестивал в Берлин - Маргарита Стойкова, любимецът на журито на България търси гений - илюзионистът Старбой Айвън, инфлуенсърът и създател на книги с близо половин милион почитатели в обществените мрежи Изабел Овчарова-Изи, авангардният дизайнер и образен актьор Невелин Иванов-Нево и впечатляващият музикант Лъчезар Кацарски са спечелилите в своите области и надлежно номинирани за паметната Награда за Полет в Изкуството " Стоян Камбарев " тази година. Сред изумителните актьори, кандидати за премията е и благоевградчанинът Лъчезар Кацарски

Лъчезар е роден в Благоевград в известно артистично семейство. Дядо му и двамата му родители са артисти. За страдание той изгубва зрението си при раждане, само че това развива още повече сетивата и заложения му музикален гений.

Свири на пиано и хармоника, откроява се с прелестен глас и вокална техника. Завършва Националната музикална академия, а по-късно е студент по " Еразъм " във Vienna Music Institute. Лъчо има забележителна сбирка от призове, измежду които Grand prix в състезанието " Път към славата ", Награда за дебют на БНР, Специалната премия " Петър Гюзелев " в състезанието " Sofia song " и други


Композира авторска музика. През 2023г. получава премия за музика на " Друмеви театрални празници ". Лъчезар е част от групата на Михаил Йосифов " Новините в джаза ", с която имат деен концертен живот и към този момент са издали музикален албум. Изявява се и на театралната сцена като артист, музикант и създател.

Пожелаваме триумф на Лъчко Кацарски!

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР