Вдигането на лихвите ще успокои имотния пазар в БългарияУвеличението на

...
Вдигането на лихвите ще успокои имотния пазар в БългарияУвеличението на
Коментари Харесай

Вечерни новини: Охлаждане при имотите; Рекордни спестявания в банките

Вдигането на лихвите ще успокои имотния пазар в България
Увеличението на главните лихви от страна на Европейската централна банка ще възстановява имотния пазар в България и ще докара до понижаване на търсенето на жилища. Около това мнение се сплотиха представители на четири водещи организации за недвижими парцели, с които разговоря Economic.bg.
Депозитите в българските банки за първи път надвишиха 110 милиарда лева
Спестяванията в българските банки доближиха нов безспорен връх през август и за първи път в стопанската история на страната надвишиха 110 милиарда лева За това способстват ударните инвестиции на бизнеса в България и на семействата, демонстрират данните на Българската народа банка.
„ Правен парадокс “: България няма да признае съветските референдуми в Украйна
България няма да признае резултатите от съветските референдуми в четирите области в Украйна – Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие. Това стана ясно след извършения при президента Румен Радев Консултативен съвет.
Иновациите ще подсигуряват доставките на храна в нестабилни времена
Кирил Домусчиев, основен изпълнителен шеф и съосновател на „ Хювефарма “, прикани света към нововъведения за обезпечаване на надеждни доставки на качествена и питателна храна, които да устояват на поредиците от дестабилизиращи рецесии. В коментар по време на срещата на Глобалната Инициатива на Президента Клинтън през 2022 година, Домусчиев прикани света да посрещне общите провокации, свързани с световната агресия на пазара на храни в изискванията на непрекъснати дестабилизиращи световни събития.
Какво цели Русия с анексирането на територии в Украйна?
Подкрепяни от Кремъл, четири окупирани района на Украйна организират самозвани референдуми за присъединение към Русия. Осъдени като нелегитимни и фиктивни от Украйна и Запада, тези по този начин наречени гласувания се организират в продължение на пет дни, до момента в който и четирите области - две на изток и две на юг – водят война на фронтовата линия.
Руските банки изгубиха „ допустимите “ $25 милиарда от войната
Руските банки са изгубили почти 1.5 трилиона рубли (25.5 милиарда долара) вследствие на последствията от спора в Украйна, удостовери представител на централната банка в петък, представен от Reuters. Ръководителят на отдела на регулатора, който управлява най-големите банки – Максим Любомудров, дефинира равнището на загуби като „ задоволително “.
Реалността разтресе пазарите – акциите се сринаха до 2-годишно дъно
Акциите доближиха двегодишно дъно в петък, а облигациите вървят към огромни седмични загуби. Перспективата лихвените проценти в Съединени американски щати да продължат да се повишават и то с по-бързи темпове от предстоящото раздруса вложителите. Междувременно покачващият се $ накара валутните пазари да се смутят след намесата на Япония, написа Reuters.
Англия разгласи стесняване на налози и хвърли пазарите в шок
Новият министър на финансите на Англия Куаси Квартенг отприщи исторически данъчни облекчения и големи нараствания на държавните заеми. В петък той показа икономическа стратегия, която раздруса финансовите пазари, вследствие на което паундът и английските държавни облигации влязоха в режим на свободно рухване.
Богатите под прицел: Как налозите стават инструмент против рецесията
Правителството на Испания възнамерява да полза с налог милионерите в страна. Става въпрос за най-богатите хора, които съставляват 1% от популацията ѝ. Идеята е събраните от данъка средства да се употребяват за финансиране на ограничения за облекчение на инфлацията.
VW мисли за „ бягство “ от Германия поради газа
Най-големият производител на коли в Европа – Volkswagen AG – може да реалокира индустриалните си бази отвън Германия, защото търси метод по какъв начин да се оправи с дефицита на газ в страната. Ходът е сигнал за това по какъв начин енергийната рецесия, отприщена от нахлуването на Русия в Украйна, заплашва да пренареди индустриалния пейзаж в цяла Европа, написа Bloomberg в собствен разбор по тематиката.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР