Вчерашното гласуване на кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на

...
Вчерашното гласуване на кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на
Коментари Харесай

Има ли разцепление в БСП?

Вчерашното гласоподаване на кандидатурата на Сотир Цацаров за началник на антикорупционната комисия стана мотив за скандал в Народното събрание през днешния ден. 27 депутати от Българска социалистическа партия поддържаха кандидатурата на Цацаров, макар решението на групата да гласоподава срещу. Това стана мотив в редиците на левицата се заприказва дали има разединение.

От ляво за следващ път припомниха, че са имали политическо решение да не поддържат кандидатурата на Сотир Цацаров за началник на КПКОНПИ. Лидерът на Българска социалистическа партия изпрати публично известие, от което излиза наяве, че депутатите с друго мнение е трябвало да го заявят от парламентарната естрада, само че никой не го е направил. Депутатите отхвърлиха опцията това гласоподаване да е бламиране на водача на Българска социалистическа партия.
Христо Проданов, Българска социалистическа партия: Предния ден имахме съвещание на парламентарната група, в която взехме решение, че не поддържаме кандидатурата на господин Цацаров и, защото имаше и противоположни отзиви и мнения, дадохме опция на хората, които мислят по различен метод, да се възползват от правилника за организация и активността на Народното събрание и да излязат от трибуната на Народно събрание да заявят противоположната позиция. Георги Търновалийски, Българска социалистическа партия: Не съм лобирал, да. Всеки взема решение самичък за себе си. Аз съм работил с Цацаров дълги години. Той беше ръководител на окръжния съд в Пловдив. Познавам го като специалист, познавам го, несъмнено, и като човек и няма по какъв начин да не поддържа тази кандидатура, тъй като считам, че тя е значима. Антон Кутев, Българска социалистическа партия: Категорично няма общо с бламирането против Нинова. Сигурно вътре има боязън, само че има и други мотивации. Т.е. не бих бил индивидът, който да осъжда някого в този случай. За мен значимото е дали Българска социалистическа партия може да има някакво единение. Това, което се случи през вчерашния ден, не е окончателният симптом - това не значи, че се разпада групата, само че значи, че има съществени напрежения вътре и, че явно Корнелия не може да ги удържи. За страдание, аз чакам земетресения в Българска социалистическа партия, само че не с помощта на това гласоподаване.
Размяна на реплики сред ГЕРБ и Движение за права и свободи в Народното събрание провокира декларация на ръководещите във връзка 30 години народна власт. Интервюто на президента от през вчерашния ден също имаше отзив.
 ГЕРБ и Движение за права и свободи в спор в Народно събрание поради декларация във връзка 30 години народна власт ГЕРБ и Движение за права и свободи в спор в Народно събрание поради декларация във връзка 30 години народна власт
Размяна на реплики сред ГЕРБ и Движение за права и свободи в Народното събрание провокира декларация на ръководещите във връзка 30 години народна власт. Интервюто на президента от вчер...
Георги Марков, ГЕРБ: Залезите и изгревите ги дефинира гласът национален и Божи. Само преди месец той реши на локалните избори да няма залез на ГЕРБ в София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово, Силистра, Шумен, Търговище, Монтана, Кюстендил. 5 милиона българи пожелаха да ги ръководят кметове и локални парламенти.Виждам бодра промяна - толкоз млади и кадърни гербери и, най-много, тъй като не съм джендър, герберки!Йордан Цонев, Движение за права и свободи: Кой загатна десетките жертви на тоталитарния режим от българските турци и българските мюсюлмани? Когато приказваме за тези събития, в никакъв случай не би трябвало да пропущаме решаващата роля на българските мюсюлмани в борбата против тоталитарния режим. Това го споделям с чест, с достолепие, аз - православният християнин.
От ляво разясниха репликата на премиера Борисов, че президентът Радев се държи като опозиционен водач с думите, че това е следващото изхвърляне на един ядосан човек.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР