Вчерашният състезателен ден на Откритото първенство на САЩ ни направи

...
Вчерашният състезателен ден на Откритото първенство на САЩ ни направи
Коментари Харесай

Ден 3 на US Open: Джокович отново в игра; Гоф - Андреева и Вожняцки - Квитова

Вчерашният спортен ден на Откритото състезание на Съединени американски щати ни направи очевидци на исторически миг за българския тенис, откакто Григор Димитров надви в дуел, траял 4 часа и 40 минути, с цел да реализира своя първи поврат от 0:2 сета в кариерата. Така българинът продължи към втория стадий на конкуренцията и през утрешния ден ще се изправи против трикратния " мейджър " първенец Анди Мъри, а до тогава ще можем да се насладим на дуелите от днешната стратегия, която също не е за подценяване.

Програмата на първия по величина корт - " Артър Аш ", ще бъде открита от конфликта сред две от най-ярките млади звезди на актуалния дамския тенис в лицето на международната №6 Коко Гоф и детето знамение Мира Андреева. Впоследствие пък най-големият корт в комплекса ще стане сцена на дуела сред трикратния първенец Новак Джокович и испанеца Бернабе Сапата Мирайес. 

Вечерната сесия пък е планувано да започва със срещата с присъединяване на локалния любим Франсис Тиафо, който ще премери сили със Себастиан Офнер. След края на този мач пък завръщащата се след двугодишна пауза Каролин Вожняцки ще опита да преодолее съпротивата на международната №11 и носителка на две трофеи от Уимбълдън Петра Квитова.

Сред останалите огромни имена, които ще можем да забележим в деяние през днешния ден, са още Стефанос Циципас, Ига Швьонтек, Елена Рибакина, Тейлър Фриц и Каспър Рууд, като си заслужава да отбележим и конфликта, който ще опълчи един против различен някогашния първенец в шампионата Доминик Тийм и младата вяра на американския мъжки тенис Бен Шелтън.

Програмата за Ден 3 на US Open: 

Стадион " Артър Аш " (начало 19:00 часа):

1. Мира Андреева - Коко Гоф

2. Новак Джокович - Бернабе Сапата Мирайес

3. Себастиан Офнер - Франсис Тиафо (не преди 02:00 часа)

4. Петра Квитова - Каролин Вожняцки

Стадион " Луис Армстронг " (начало 18:00 часа):

1. Елизе Мертенс - Даниел Колинс

2. Ига Швьонтек - Дария Савил

3. Доминик Тийм - Бен Шелтън 

4. Елена Рибакина - Айла Томлянович (не преди 02:00 часа)

5. Хуан Пабло Варияс - Тейлър Фриц 

Grandstand (начало 18:00 часа):

1. Стефанос Циципас - Доминик Стрикер

2. Виктория Азаренка - Лин Жу

3. (предстои да бъде определен)

4. Каспър Рууд - Жижен Жанг

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР