Вчерашният евродоклад е стъпка към премахването на мониторинга над България,

...
Вчерашният евродоклад е стъпка към премахването на мониторинга над България,
Коментари Харесай

Панов: Очевидно е, че механизмът на Брюксел не постига резултати у нас

Вчерашният евродоклад е стъпка към премахването на мониторинга над България, само че не тъй като са изпълнени рекомендациите, а тъй като явно този механизъм не работи. Това съобщи ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов.
По думите му към този момент 10 години отчетите дават рекомендации, които или не се извършват, или се извършват половинчато, а дипломатичният език, на който са написани, явно се схваща неправилно от ръководещите.
" Докладът на Брюксел не може да промени действителността и правосъдната система. Очевидно той е по-скоро политически, в сравнение с механически. За мен това е стъпка към бъдещо унищожаване на този мониторинг, само че не тъй като България извършва рекомендациите, които се дадени, а тъй като е явно, че с този механизъм не могат да бъдат реализирани резултати ", сподели Панов.
Председателят на Върховен касационен съд посочи, че към този момент 10 години се дават рекомендации, които се извършват половинчато или съвсем не се извършват. В този смисъл явно и служителите от Брюксел осъзнават, че би трябвало да излязат по някакъв метод от тази обстановка, която слага самите тях в неудобно състояние, счита Панов.
В продължение на 10 години дипломатичният език, по който се споделят проблемите, явно се схваща неправилно от получателите, разяснява той. " По отношение на проведената престъпност отчетът идва в миг, в който в Перник имаме показно ликвидиране, имаме обири на парични средства от банкомати и преследвания без резултати. На фона на това пък изказванията, че в Народното събрание има по какъв начин беше наркодилъри или нещо сходно ", сподели Панов.
Очевидно е, че този механизъм не реализира резултати в България, сподели в умозаключение арбитър номер едно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР