Вчерашният 19-ти май поднесе огромна изненада за децата и за

...
Вчерашният 19-ти май поднесе огромна изненада за децата и за
Коментари Харесай

Всички говорят за това, което Петя Буюклиева и Доно Цветков направиха в НДК: Слънцето изгря в залата

Вчерашният 19-ти май сервира голяма изненада за децата и за техните родители! Зала 11 на НДК се оказа тясна да побере всички искащи да участват на първия по рода си първокачествен концерт-спектакъл „ Слънчеви песнички “, основан по музика на обичания детски композитор Доно Цветков и невероятните осъществявания на една от най-ярките певици на България – Петя Буюклиева.
Близо час и половина стотици искащи да станат част от блестящата премиера на музикалния план, отдаден на хубавата детска българска ария, не спираха да приветстват, да пеят и да се забавляват дружно със звездите от сцената.
„ Това беше един вълшебен миг от времето! Сякаш не аз бях вълшебницата на слънчевите песнички, а някоя от магьосниците ме беше докоснала с вълшебната си пръчица и ми даде сили да дам този искра, и цялата си обич на детската публика. А и освен на нея – и на всички, които бяха на този концерт “, споделя с неспокойствие пред БЛИЦ Петя Буюклиева. И прибавя още:
„ Вълнението ми е голямо! Публиката непринудено реагираше, изправяше се на крайници, пееше песните на Доно Цветков, участваше интензивно в спектакъла, което ни изненада безпределно. Чувствах се по този начин, като че ли аз бях допряна от вълшебната пръчица на Феята, а в действителност аз самата бях Феята на Слънчевите песнички. Не знам по какъв начин ще прозвучи, само че като че ли слънцето изгря в залата на този концерт, страстта преливаше от това, че сме дружно. А след финала на концерта съвсем всички останаха, с цел да се снимаме, а цветята валяха като летен дъжд на сцената.
Благодаря на всички хора, на всички деца! Благодаря и на Йорданка Фандъкова за прелестната кошница с цветя, която изпрати. Сърцето ми се стопли! Такова неспокойствие не съм изпитвала до момента, тъй като това е първият сходен театър, който сътворих по мой сюжет и благодаря на Доно Цветков, че съединихме пъзела – неговите песни и моята фикция. Благодаря на чудесната игра на Боян Стоянов, както и на всички, които участваха в този театър – детско шлагерно студио ДА и балетите Веда VJ Джуниър, Dance Academy и Ultra Angels.
Всички дадоха от себе си максимума. Искам да благодаря на тези дребни звезди, които се раздадоха. Звездите от сцената се сляха с публиката. Получи се нещо неповторимо, една магия! “
Концерт-спектакълът „ Слънчеви песнички “ е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР