Вчерашната лекция на премиера Бойко Борисов по темата за Западните

...
Вчерашната лекция на премиера Бойко Борисов по темата за Западните
Коментари Харесай

Турските медии са във възторг от Борисов

Вчерашната лекция на премиера Бойко Борисов по тематиката за Западните Балкани се хареса доста в прилежаща Турция. Причината – съгласно държавната телеграфна организация на южната ни съседка и един от околните до властта вестници, нашият министър председател е застанал зад Реджеп Ердоган в абсурда, в който Анкара и НАТО са забъркани от няколко дни, заяви Пик.

Турският президент разпореди изтеглянето на 40 бойци от обучение на Алианса в Норвегия поради компютърна симулация, в която като " противников водач " е бил посочен Реджеп Ердоган. Генералният секретар на НАТО се извини за случилото се и уточни, че виновността е на външен подизпълнител, като по случая се води следствие.

В Анкара обаче не одобриха извинението, а до момента в който близки до властта медии тиражират тайни теории, един от президентските съветници заприказва за излизане от НАТО.

На този декор пристигна и вчерашното изявление на Борисов в УНСС: " Това че президентът Ердоган отдръпна своите военни от ученията в Норвегия е знак, който аз от дълго време слагам на Европейските препоръки. Основните водачи в Европа когато стане въпрос за Турция и президента Ердоган са на цялостно отказване – няма тематика, по която да се сближат (…) Това е най-силната войска в Южния фланг на НАТО. Е ли разумно да считаш, че един човек е напълно недопустим за тебе и в това време да му дадеш пушката с патроните и да ти пази гърба…? И то не мина доста време и това се случи (…) Политиците и дипломатите би трябвало да си дадат ясна сметка, че мирът и договарянията са най-хубавото средство ".

" Борисов подлага на критика политиката на Европейски Съюз за Турция " , написа Анадолската организация.

Според медията министър-председателят ни е " похвалил " протеста, който Анкара разгласи на НАТО. Sabah " Сабах " е още по-категоричен в своето заглавие: " Българският министър председател Борисов поддържа Турция ". /Марица.бг
тагове турски медии борисов нато ердоган
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР