Вчерашната квалификация за Гран При на Мексико Сити категорично може

...
Вчерашната квалификация за Гран При на Мексико Сити категорично може
Коментари Харесай

Защо Ферари бяха бавни в квалификацията в Мексико?

Вчерашната подготовка за Гран При на Мексико Сити изрично може да бъде избрана като „ най-слабата “ за Ферари от началото на сезона във Формула 1. Скудерията има извоювани общо 11 полпозишъна, само че през вчерашния ден Карлос Сайнц и Шарл Леклер се класираха едвам пети и седми на „ Ерманос Родригес “.

Според Сайнц, който ще започва пети, повода за нетипично слабото показване на F1-75 през вчерашния ден е огромната надморска височина, на която се намира мексиканското трасе. Както е известно то се намира на цели 2229 метра над морското ниво, което значи, че въздухът там е мощно разводнен и представянето на колите се трансформира доста по отношение на по-конвенционалните писти.

В Мексико отборите постоянно употребяват крила, които по-скоро бихме видели на трасета като тези в Монако, Унгария и Сингапур, на които се желае огромно прилепяне. В Мексико обаче даже и тези огромни крила генерират по-малко прилепяне, в сравнение с водачите имат на „ Монца “, където се употребяват най-малките крила за сезона.
 Ще намерят ли във Ферари нужната скорост? Ще намерят ли във Ферари нужната скорост?
„ Може би имахме още време, което да намерим, само че колата беше доста сложна за каране. Обиконвено когато това се случва не можем да сглобим обиколката, както го направихме в Остин предходната седмица.

„ Днес имахме още две десети в запас, само че невероятно да ги извлечем. Трябва да проверим какво се случи. Мисля, че загубихме доста поради огромната височина, би трябвало да забележим, тъй като мисля, че това е единствено еднократно събитие. Мисля, че самата писта не ни хареса доста “, изясни Сайнц.

След две седмици керванът на Формула 1 ще посети пистата „ Интерлагос “ в Бразилия, която е втората най-висока в календара. Тя обаче се намира на едвам 740 метра над морското ниво. Най-ниско разположеното трасе е това в Азербайджан, което се намира на 28 метра под морското ниво. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР