Фил Фоудън от Манчестър Сити беше избран за най-добър футболист

...
Фил Фоудън от Манчестър Сити беше избран за най-добър футболист
Коментари Харесай

Фил Фоудън спечели наградата за Най-добър футболист за сезона във Висшата лига

Фил Фоудън от Манчестър Сити беше определен за най-хубав футболист за сезона във Висшата лига, оповестява организация Ройтерс.

23-годишният нападател и първенците са на прага на четвърта поредна купа в най-висшия ешалон на британския футбол, откакто той означи 17 гола и записа осем асистенции в 34 мача.

Give it up for your Player of the Season...

Phil Foden |
— Premier League (@premierleague)

Сити води с две точки пред Арсенал в класирането и в случай че стигне до първото място, Фоудън ще стане шестият най-млад футболист в историята на Висшата лига с шест трофеи.

" Изключително горделив съм. За мен е чест, че бях номиниран с толкоз огромни футболисти, които също направиха извънреден сезон. Аз съм удовлетворен от моята игра и се веселя, че помогнах на тима ми с головете и асистенциите, които записах ", сподели Фоудън, представен от Ройтерс.

Английският национал бе в шортлиста с осем души, измежду които още бяха съотборника му Ерлинг Холанд, Александър Исак, Мартин Йодегор, Коул Палмър, Деклан Райс, Върджил ван Дайк и Оли Уоткинс.

Играч на Сити печели премията за пета поредна година, откакто преди Фоудън това направиха Рубен Диаш, Холанд и два пъти Кевин Де Бройне.

Последният футболист отвън Манчестър, който завоюва премията, бе Ван Дайк от Ливърпул през 2019 година



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР