Вчера SUBARU отбеляза 30 години от основаването на специализираното си STI (Subaru

...
Вчера SUBARU отбеляза 30 години от
основаването на специализираното си STI
(Subaru
Коментари Харесай

SUBARU отбелязва 30 години STI

Вчера SUBARU означи 30 години от основаването на профилираното си STI (Subaru Tecnica International) поделение, което благодарение на отличната си развойна дейност и триумфи в региона на автомобилните спортове допринесе значително за световното популяризиране и повсеместен триумф на марката.

С три трофеи при производителите и 47 победи в Световния рали шампионат (WRC) на FIA, четири победи в класа си на 24-те часа на Нюрбургринг и идно ново участие през май, през предходната година STI и Subaru постигнаха следващ триумф, след като специално създадената версия WRX STI Type RA NBR Special реализира нов връх за седан (https://www.auto-press.net/a:Subaru-с-рекорд-на-пистата-Нюрбургринг) на именитата писта Нюрбургринг Нордшлайфе, записвайки време от 6 минути и 57.5 секунди.

Използваният за новия връх автомобил беше специфична версия на Subaru WRX STI, която се отличава от серийната в съвсем всяко отношение. Двигателят на автомобила е двулитров боксеров, доработен от Prodrive и с внушителна оптималната мощ от 600 конски сили.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР