Вчера станахме свидетели на поредния провал с приема в общински

...
Вчера станахме свидетели на поредния провал с приема в общински
Коментари Харесай

БСП-София: Пореден провал с приема в забавачки

Вчера станахме очевидци на следващия неуспех с приема в общински детски завадения в София, който е запазена марка и емблема на съвсем 15-годишното ръководство на ГЕРБ в столицата. Това се споделя в позиция на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ в СОС..

„ Тази година, след първото класиране, 10 252 деца не откриха място в ясла или детска градина. С 2 341 повече от предходната година. Тази наклонност за увеличение на броя на неприетите малчугани е доста тревожна. Тя приказва, че с изключение на хроничното несправяне, е налице и задълбочаване на казуса, който датира от 2008 година Тогава поради фалстарта на онлайн записването за детски градини госпожа Фандъкова подаде оставка като заместник-кмет по образованието “, се споделя в позицията на столичните социалисти.

От Българска социалистическа партия – София означават, че картината на предучилищното обучение в столицата демонстрира, че грижата за децата и подпомагането на младите родители не е приоритет в работата на кмета Фандъкова и нейния екип. Нещо повече – това е образец както за безхаберие, по този начин и за съзнателно неглижиране на тревожните измерения на демографската рецесия в България и в частност в нейната столица.

„ Всяка година ставаме очевидци на шумното обявяване от страна на ръководещите Столична община, че ще се построят нови 10 детски заведения, само че в последна сметка на процедура се оказва, че те са не повече от 1 – 2. Това е показателно за неналичието на благосклонност за слагането на завършек на сагата с незадоволителния брой места в детските градини и ясли “, безапелационни са общинските съветници от Българска социалистическа партия.

По думите им нееднократно представители на администрацията на Следствен отдел към окръжна прокуратура са заявявали, че местата в детските заведения, по отношение на общия брой на децата, дава отговор на европейските стандарти. И затова не се поставят старания за превъзмогване на дефицита.

„ Подобно отношение към една от най-важните обществени политики – грижата за подрастващите, е цинично и безконтролно “, безапелационни са социалистите.

„ Ето за какво ръководещите от ГЕРБ в София дължат пояснение за какво не обезпечават еднакъв достъп до предучилищно обучение на децата на родителите, които са данъкоплатци в столицата. И дали това не е тяхна целенасочена политика – да оставят с години хиляди деца на софиянци надалеч от тази обществена услуга. А отговорността за всичко това е на кмета Йорданка Фандъкова “, смятат от Българска социалистическа партия - София.

„ Ние, общинските съветници от Българска социалистическа партия, молим Столична община неотложно да предприеме нужните дейности, още от тази година, да компенсира финансово родителите, за чийто деца няма места в общинските детски ясли, по прилика на признатото от Народното събрание решение за обезщетения на родителите на неприетите деца в детска градина “, оферират в позицията си общинските съветници от „ Българска социалистическа партия за България “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР