Вчера шефът на съдийската комисия Костадин Гергинов даде пресконференция, в

...
Вчера шефът на съдийската комисия Костадин Гергинов даде пресконференция, в
Коментари Харесай

Видео в главата и по-малко кислород в мозъка, ето защо БГ реферите допускат грубите грешки

Вчера шефът на съдийската комисия Костадин Гергинов даде конференция, в която се опита да изясни част от противоречивите обстановки в турнирните дуели от началото на пролетния полусезон. Като всеки човек, който приказва пред медиите в продължение на повече време, и Гергинов не е застрахован от гафове при обсъждане на тази прекомерно щекотлива тематика.

Нека погледнем конференцията от занимателната й страна:

За дузпата, която отсъди, а по-късно анулира Никола Попов на мача ЦСКА 1948 - Левски

“Никола Попов позволи неточност с това, че промени решението си. Това нещо е възможно от футболния устав. Преди играта да бъде възобновена съдията може да промени решението си. Аз разговарях с него и неговите думи безусловно бяха, че за него е имало симулация. Отсъждайки углавен удар, показвайки углавен удар, ние не бягаме от това нещо, което всички видяха. Като на видео си е превъртял обстановката в главата и е видял, че вратарят играе с топката, отклонява я леко. Състезаетлят на ЦСКА 1948 я настава и оттова се получава това нещо, че има симулация. Съдийската комисия поддържа Никола Попов - разговарях и през вчерашния ден, и през днешния ден с него. Просто оттова идва цялата дискусия.

Както споделя УЕФА в своите рекомендации: съдията би трябвало да има кураж да вземе едно решение. Той го откри този кураж в себе си.”

Съдийство и публицистика: Песимистът Гергинов

“Съдийството и публицистиката си наподобяват по едно нещо. Трябва да са справедливи. Ако можем да създадем този синхрон, да махнем очилата и да не сме пристрастни, а да гледаме обективно, би било отлично. Съмнявам се, че ще се получи.”

Само за съдийството

“Много неприятно. Крайно незадоволително, само че това е активност, в която се гласоподава доверие на един човек на терена и се кръстиме да го оправдае. Какво можем да създадем? Виждаме го, че бърка. Щом бърка, сяда на пейката, почива, говориме с него, разчитаме да извлече нужните заключения. Лошото е, че разговарях с един млад арбитър в Бояна и го попитах след позволените неточности:

Какво ти преценяваш като свое показване?
- Да, доста положително.

Как доста положително бе, момче, ти имаш две значими обстановки, които ги решаваш неверно. Оттам следва червен картон за противниковия тим, три жълти картона.

Защо съдиите вършат неточности след 80-ата минута?

“Някои неточности стават след 80-ата имнута, когато, към този момент знаете всички, че мозъкът се оросява по-малко с О2, губи се мисловният развой, какъвто би трябвало да бъде.”

За претенциите на Берое, че един от головете на Черно море е вкаран, откакто състезател на моряците чупи носа на Александър Василев при единоборство и е трябвало да бъде отсъден фаул. Гергинов прави коментар, до момента в който върви видео на въпросната обстановка.

“Счупен ли му е носът в действителност? Тук ръцете на състезателя на Черно море са прибрани. До момента, в който се появяват ръцете на състазателя на Берое. И защото той е по-нисък, неговите ръце влизат под ръцете на състезателя на Берое и той се нанизва в ръцете на нападателя на Черно море. Виждате, че на състезателя на Черно море ръцете са му прибрани досега, в който се гмурка другият играч, и той се разперва да си гардира топката. Считаме, че това е натурален детайл от играта футбол. За страдание се случва все по-често това уродливо събитие удар с лакът и боричкане откъм гърба с ръката в тила на състезателите. Това е нашето мнение по тази обстановка.”

Има ли светлина в тунела?

" Светлина в тунела има. Само се надявам да не е от насрещно приближаващ трен. Тъй като аз съм някогашен локомотивен ватман и по тази причина ви го споделям по този начин. "
efbet Лига 19 кръг, неделя 28 февруари  ЦСКА 1948 0:0краен резулат  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР