Вчера със своя с Doodle, Google отбеляза ключов момент от

...
Вчера със своя с Doodle, Google отбеляза ключов момент от
Коментари Харесай

Google почита първото модерно звукозаписно студио

Вчера със своя с Doodle, Гугъл означи основен миг от историята на музиката – 66-годишнината на първото съвременно звукозаписно студио. Още през 1951 година група композитори основават Studio for electronic music като част от радиостанция на Западна Германия. В него работят прогресивните музикални мозъци по това време, в това число Карлхайнц Щокхаузен , пионер на електронната музика и един от най-важните композитори на XX-XXI век.

В допълнение, студиото разпространява няколко пробни инструмента: два от тях, монокорд и мелокорд, ся считани за прародители на синтезатора. За да отдаде дължимото на шарената история на студиото, Гугъл промени нормалното си лого с изображение, което да пресъздаде жизнеността на електронния музикален род.

Гугъл разгласи в известието си:

“До 2000 година истинското студио продължаваше да надскача границите на електронната музика и да развива нови звуци и хрумвания. Днешният Doodle, дело на основания в Берлин илюстратор Хенинг Вагенбретт, чества разнообразието и въображението, които разрешиха на това студио да трансформира музикалните благоприятни условия! ”

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР