Вчера, на 10-ти септември, космическата ракета “Союз-ФГ с пилотирания кораб

...
Вчера, на 10-ти септември, космическата ракета “Союз-ФГ с пилотирания кораб
Коментари Харесай

Ракета Союз-ФГ с пилотиран кораб Союз МС-06 бе изведена на стартовата площадка за старт на 13-ти септември

Вчера, на 10-ти септември, галактическата ракета “Союз-ФГ ” с пилотирания транспортен съд “Союз МС-06 ” беше изведена от монтажно-изпитателния корпус и бе приведена във отвесно състояние на Площадка №1, още известна като “Гагарински старт ”. Именно от това място на 12 април 1961 година е изхвърчал Юрий Гагарин.

От тук ще полети и идната експедиция към “Международната галактическа станция ”. Стартът е плануван за 13-ти септември в 00:17 ч. българско време.

Екипажът на галактическия транспортен съд се състои от съветския пълководец Александър Мисуркин и неговите американски сътрудници Марк Ванде Хей и Джоузеф (Джо) Акаба. Дублиращият екипаж включва космонавта на Русия Антон Шкаплеров и астронавтите на НАСА Скот Тингъл и Шанон Уокър.

Александър Мисуркин е към този момент бил в космоса един път през 2013 година. Джо Акаба има два полета зад тила си. Марк Ванде Хей в никакъв случай до момента не е летял в галактическото пространство. Избран е за кандидат-астронавт още през 2009 година и ще лети чак в този момент, което демонстрира, че е трябвало да чака дълготрайно време, преди да бъде назначен на задача.

След изстрелването на “Союз МС-06 ” корабът ще лети независимо в продължение на шест часа, след което ще се скачи към “Международната галактическа станция ”. Мисуркин, Акаба и Ванде Хей ще живеят в орбита общо пет месеца и половина.

Понастоящем на борда на станцията обитават Сергей Рязанский (космонавт на Русия), Ранди Брезник (астронавт на НАСА) и Паоло Несполи (астронавт на ЕКА). Със скачването на “Союз МС-06 ” екипажът ще стане още веднъж шестчленен.

За повече информация: Роскосмос

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР