Вчера между двамата премиери беше показано доверие на високо ниво.

...
Вчера между двамата премиери беше показано доверие на високо ниво.
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Посещението на Заев е историческо

Вчера сред двамата министър председатели беше показано доверие на високо равнище. България е доброжелателна към Македония и ще я поддържаме по пътя й към Европейския съюз и НАТО. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила.

Случиха се няколко исторически неща - отварянето на нова глава в връзките сред двете страни, визитата на паметника на цар Самуил и сделката за общо честване на Илинден. Общата история би трябвало да сплотява страните, а не да ги разделя. Надявам се на 2 август да успеем да завършваме контракта за добросъседство. Много значимо е, че още през вчерашния ден този контракт стартира да се ползва на процедура, съобщи Захариева.

Беше даден сигнал, че Македония загърбва тесния шовинизъм и се насочва към европейското бъдеще, както и че македонските представители ще спрат с непремерените изявления, които уронват репутацията на България в интернационален проект. Беше дадена ясна поръчка за нов метод на Македония към съседите й, уточни външният министър.

На премиера Заев няма да му е елементарно, защото в Македония антибългарската политика е насаждана с години, а той даде поръчка да се постави завършек на ненормалната и обострена обстановка сред двете страни, означи Захариева. По думите й визитата на македонския министър председател у нас, което идва напълно скоро след визитата му в Брюксел, е историческо.

Тя сподели, че чака доста позитивна оценка за българския претендент за еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила. Представянето й беше отлично, брилянтно, отзивите са положителни. Поздравления за Мария, горда и щастлива съм с това, което се случи през вчерашния ден в Европейския парламент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР