Вчера имаше съвет на директорите на ДКК. Аз като министър

...
Вчера имаше съвет на директорите на ДКК. Аз като министър
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Министър на икономиката не беше Нинова, а Калоян Методиев! Тероризирал е…

„ Вчера имаше съвет на шефовете на ДКК. Аз като министър съм неин принципал. Назначих трима нови члена на съвета на шефовете и оставих четирима назначени от Нинова. ДКК е шапка на 15- 16 обществени предприятия и по тази причина реших, че би трябвало да са 7 съвета на шефовете, тъй като активността е разнородна ”. Това съобщи служебният министър на стопанската система Никола Стоянов пред БТВ.

По думите му хората във ВМЗ са доста обезпокоени, тъй като производството спада.

„ Едната причина е предумисъл, а другата е непросветеност. За мен предприятието се води съзнателно като банкрут, само че това мога да го кажа сигурно, когато имам документи. Човек без един ден стаж по специалността е назначен на два пъти и половина над междинната заплата във ВМЗ-Сопот, назначават хора в администрацията на големи заплати с компенсации. И в този момент, когато се види, че от тези хора нямат потребност, ще дойдат едни анализатори и ще кажат, че се уволняват хора ”, сподели още той.

Стоянов разяснява, че НИТИ- Казанлък е в положително положение и е на облага. „ Корнелия Нинова мислеше, че „ НИТИ ” е списък, а те създават мини ”, добави той.

Стоянов съобщи, че министър на стопанската система е бил Калоян Методиев, а не Нинова. „ Методиев е упражнявал гнет над администрацията. Викал е хора и ги е притискал да напущат ”, съобщи служебният министър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР