Вчера един от най-изявените фенове на ЦСКА Христо Христов –

...
Вчера един от най-изявените фенове на ЦСКА Христо Христов –
Коментари Харесай

Ръководството на ЦСКА връчи специален плакет на Чичо Граф за рождения му ден

Вчера един от най-изявените почитатели на ЦСКА Христо Христов – Чичо Граф навърши 70 години.

Той е откърмен е с армейската концепция откогато се помни. Ицо е роден на 3 юли 1952 г, приключил е стопанска система в Ростов на Дон.

От февруари предходната година Христов е организатор на Музея на спортната популярност на ЦСКА. Графа размени доайена на спортната публицистика и историк на алените Александър Манов, който си отиде от този свят в края на 2020 година Привърженик на ЦСКА от края на 50-те, Христов е и разпален колекционер на всевъзможни материали за клуба.

За Графа няма спирачки, няма „железни завеси“ и „студени войни“. Нищо, но нищо не може да го спре. Той е на „Анфилд“ още през март 1982 година, когато ЦСКА губи с 0:1 от Ливърпул в оня вманиачен четвъртфинал за КЕШ. Той е и измежду 70-те хиляди на „Васил Левски“ две седмици по-късно, когато алените късат главата на европейския футболен крал.

Христо Христов е един от дребното останали колекционери на значки в България. От 1965 година събира лого-символи на коли, камиони и рейсове. Всъщност, колите са другата му голяма пристрастеност. Посетил е доста автосалони в Европа и в света. А футболните му сбирки (билети, стратегии, дипляни, пожълтели от времето вестници и списания) нямат край.

Той в никакъв случай не е пренебрегвал фамилията, родственици, другари и работата, само че ЦСКА постоянно ще бъде неговото огромно АЗ.

Днес на особено празненство в ресторанта на стадион „Българска армия“ той бе награден от изпълнителния шеф на клуба Филип Филипов със специфичен плакет в символ на почитание и благодарност от управлението ЦСКА за неговия принос към обичания тим. Чичо Граф получи и формалната фланелка на ЦСКА за новия сезон със символичния номер 70 и прозвището му „Ицо Графа“.

Ръководители, публицисти, последователи, близки и познати на уредника на музея почетоха празника му, като му сервираха куп приятни изненади!

Пожелаваме на чичо Граф доста здраве, благополучие, шанс и още дълги години да се радва на триумфите на обичания ЦСКА!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР