Вчера двамата лично са саботирали заседанието на Министерски съвет по

...
Вчера двамата лично са саботирали заседанието на Министерски съвет по
Коментари Харесай

Анастасов: Кирил Петков и ПП продължават да саботират процеса на присъединяване на РСМ към ЕС

Вчера двамата персонално са саботирали съвещанието на Министерски съвет по точката, препоръчана от министъра на външните работи за одобрение на рамката.

Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов пред публицисти в Народното събрание. Той напомни, че досега всички дефинират френското предложение като най-хубавата преговорна рамка, която България може да получи.

Днес не се регистрирахме в пленарна зала, тъй като Политическа партия и Кирил Петков отхвърлиха да включат в дневния ред точката за Северна Македония. Отказаха да има и изключително съвещание на Комисията по външна политика, заяви Анастасов. И настоя: „ Веднага, още през днешния ден процесът да продължи, да има съвещание на Комисията по външна политика, като в дневния ред бъде включено точно гласуването на предлагането за решение, което ние от Движение за права и свободи сме внесли. ”.

Това е исторически късмет за България, безапелационен бе Станислав Анастасов. Той акцентира, че импортираното от Движение за права и свободи проекторешение за Северна Македония може да мине по най-бързия метод и през външната комисия в Народно събрание, и през пленарна зала.

Нашата позиция на Движение за права и свободи е ясна – това е най-хубавата преговорна рамка, която България може да получи и би трябвало по допустимо най-бързия метод ние да си свършим работата. Моля Кирил Петков и Политическа партия да престанат да саботират този развой.

Попитан за какво през вчерашния ден Движение за права и свободи предложи отсрочване на точката за френското предложение в Комисията по външна политика, Станислав Анастасов разгласи, че тогава нямаше импортирано проекторешение и разглеждането на въпроса би било нелегално.

Кирил Петков и Асен Василев саботираха през вчерашния ден съвещанието на Министерски съвет за приемане на такова решение. Затова нощес Движение за права и свободи внесе проекторешение да се придвижи точката напред, да се утвърди надлежно предлагането на френското председателство за преговорна рамка и по най-бързия метод да мине през зала. Настояваме това да се случи! – безапелационен бе Анастасов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР