Вчера депутатите изслушаха Сотир Цацаров, председател в оставка на антикорупционния

...
Вчера депутатите изслушаха Сотир Цацаров, председател в оставка на антикорупционния
Коментари Харесай

Михаил Камбарев: КПКОНПИ е ужасяващо нефункционираща структура

Вчера депутатите изслушаха Сотир Цацаров, ръководител в оставка на антикорупционния орган

„ КПКОНПИ е ужасяващо нефункционираща конструкция. “ Това сподели шефът на антикорупционната парламентарна комисия и народен представител от Политическа партия Михал Камбарев пред.

Вчера депутатите изслушаха Сотир Цацаров, ръководител в оставка на антикорупционния орган.

„ От 2017 година до момента над 80% от производствата за спор на ползи са довели до нищо. Няма нито едно произвеждане, за което КПКОНПИ да са се самосезирали за него Т.е. те чакат прокуратурата да изпрати нещо. Има незначително дребен брой, за които са се самосезирали за противоречие в заявления, има доста каузи, които са просрочени. Няма произвеждане против лице на висша държавна служба “, сподели още Камбарев.

Според него на чуването на Цацаров се е удостоверило мнението, че КПКОНПИ работи доста неефективно.

"Накрая се оказва, че и КПКОНПИ, и господин Цацаров се бият в гърдите, че са наложените запори върху имущество, които Цацаров споделя, че са за 3 милиарда. От 2013 до момента са наложени запори за 3 милиарда, от които отнето имущество обаче е за 37 милиона лева Разликата е 100 пъти “, добави Камбарев.

За новия закон за КПКОНПИ, който се приготвя, той съобщи, че част от измененията включват проверяващи функционалности на антикорупционния орган и още елементи, които към този момент не пожела да разкрие.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР