Раждането не е нещо, от което трябва да се страхуваш.

...
Раждането не е нещо, от което трябва да се страхуваш.
Коментари Харесай

Кои са трите различими етапа на раждането

„ Раждането не е нещо, от което би трябвало да се страхуваш. Раждането е първата среща с любовта на живота ти “ – с тези мощни и смислени думи стартира лекцията на „ Естествено раждане и секцио – по какъв начин да решим? “ на акушерката Динка Негалова по време на първото целодневно събитие на „ Ох, на мама! “ за бременни и родители, което се организира през май в гр. София.

Динка Негалова, част от екипа на УСБАЛАГ " Селена ", приключва висшето си обучение в Медицинския лицей към Медицински университет в град Пловдив през 1997 година От 1998 до 2006 година работи като акушерка в МБАЛ „ Пловдив “. От 2006 година е акушерка в родилна зала на най-голямата профилирана АГ болница в Южна България – „ Селена “, Пловдив. Динка Негалова е уредник, модератор и преподавател на учебно заведение за родители „ Селена “ и е сертифициран съветник по кърмене.

Разказваме ви за трите различими стадия на естествено раждане:

Има три различими стадия на раждане, като последният в действителност не е появяването на вашето бебе, а премахването на плацентата и мембраните.

Първият стадий на раждането

Първият стадий на раждането се състои от ранен, деен и временен стадий – първият е моментът, когато шийката на матката стартира да се приготвя за раждане посредством изтъняване и съкращаване. Тя също ще измести ситуацията си, с цел да сочи повече към предната ви част, движейки се от позиция, което е била леко ориентирана към гърба ви.

Вторият стадий на раждането

Тази е етапа, в която вашето бебе ще се появи на бял свят. Ще бъдете „ изцяло разширени “, или с други думи, шийката на матката ще се е отворила изцяло и ще сте подготвени да изтласкате бебето си на открито.

Акушерите ще ви оказват помощ да намерите най-удобната позиция, в която да родите - седнала, на колене или върху топка за раждане. Този стадий може да продължи сред няколко минути до няколко часа, само че в случай че към този момент сте раждали, евентуално ще отнеме по-малко време.

С всяка контракция ще почувствате главата на бебето по-надолу в таза си и евентуално ще почувствате предпочитание да упражните напън, като напъвате. Всеки път, когато изпитате контракция и напъвате, вашето бебе ще се придвижва малко по-надолу по таза ви.

Към края, когато главата на бебето ви се появи, акушерите ще ви насърчат да пъхтите, а не да напъвате. Щом главата на вашето бебе е на открито, останалата част от тялото ще последва със идната контракция. Вие успяхте. Поздравления, към този момент сте майка!

Третият стадий на раждането

Сега, когато държите вашето новородено и имате контакт на кожа до кожа, несъмнено си мислите, че всичко е завършило - остава обаче един финален стадий – изваждането на плацентата.

Може да разполагате с няколко минути отмора преди контракциите да стартират още веднъж и да почувствате предпочитание да напъвате, до момента в който плацентата се отлепи от стената на матката. След като плацентата и мембраните са на открито, акушерите евентуално ще я прегледат, с цел да се уверят, че нищо не е останало вътре. Те ще ревизират и стомаха ви, с цел да видят дали матката се свива, с цел да спре кръвотечението от мястото, където плацентата се е отлепила.

 Ох на мама

А с какво се разграничава раждането със секцио и какви са изгодите и нещата, за които да внимаваме и при двете – вижте във видео лекцията на Динка Негалова горе.

Събитието на „ Ох, на мама! “ за бременни и родители се осъществи с подкрепата и доверието на генералните спонсори УСБАЛАГ " Селена "  , ТБ " Селена целс "  и верига хипермаркети Kaufland , както и на спонсорите от Дентална клиника Петър Дучев Kids, компанията за дермокозметика Laboratorios BABÉ, групата от фармацевтични компании Valentis, ръководещото фондове дружество ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, марката производител на бебешки колички и продукти Mutsy “.
раждане бебе стадии .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни м
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР