Вчера бе образувано досъдебно производство за принуда, упражнена спрямо народния

...
Вчера бе образувано досъдебно производство за принуда, упражнена спрямо народния
Коментари Харесай

Асен Василев на разпит в СРП: Бях извикан като свидетел на заплаха срещу Радостин Василев

Вчера бе формирано досъдебно произвеждане за насила, упражнена по отношение на народния представител Радостин Василев. Разследването е за това, че на 25 май 2023 година в София той е бил заставен да извърши нещо срещу волята си, като за задачата е използвано заплашване.

На 26 май и самият народен представител (който след това напусна парламентраната група на ПП-ДБ) е дал сведения пред прокурор по отношение на формираното досъдебно произвеждане. В края на предходната седмица Радостин Василев разгласи, че ДАНС му е сложила защита поради закани, а през вчерашния ден сподели, че се опасява за живота си.

Пред публицисти Асен Василев сподели единствено, че не се тормози от разпита му в прокуратурата и че не знае защо го викат от държавното обвиняване. Въпреки че даде обещание на излизане да опише повече на медиите, той заяви единствено повода за призоваването му.

Асен Василев разяснява и че не знае и за какво Радостин Василев се тормози и от какво, тъй че да е с защита от ДАНС, съобщи Българска телеграфна агенция.

В понеделник на разпит още веднъж в Софийската районна прокуратура беше свикан и Кирил Петков, само че той не се яви. Ден по-рано от пресцентъра му оповестиха, че е в Братислава да открива партиен офис на Политическа партия.

Заради записите, публикувани от Радостин Василев, прокуратурата стартира и следствие за закононарушения срещу републиката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР