Възстановяваме и модернизираме индустриалната зона Видин. Инвестициите и развитието на

...
Възстановяваме и модернизираме индустриалната зона Видин. Инвестициите и развитието на
Коментари Харесай

Министър Нинова: Възстановяваме и модернизираме индустриалната зона на Видин

Възстановяваме и модернизираме индустриалната зона Видин. Инвестициите и развиването на произвеждане тук е основно за Северозападна България. Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността във Видин, където посети индустриалната зона. Тя е ситуирана на брега на Дунав, в непосредствена непосредственост до Дунав мост 2 Видин -Калафат и на 30 км се намира пункта със Сърбия.

" Географското състояние благоприятства бързи транспортни връзки с Европа. Част от инфраструктурата на зоната е построена през 1991г. Години безхаберие са я амортизирали. Изготвихме огромен проект за нейната рационализация, ремонт и създаване на нова пътна, водна и електрическа инфраструктура ", сподели още министър Нинова.

" Към зоната има интерес от немски вложители, които търсят място за фабрика за произвеждане на части за коли, сградна и отоплителна техника, спортни лодки. В диалози сме с Министерството на земеделието - да разтеглим зоната с два терена, които са обществена държавна благосъстоятелност. Финансирането може да се направи по два метода: или от средства по Плана за възобновяване и резистентност, или от оперативните стратегии ", акцентира вицепремиерът.

Нинова подчертава на това, само че че за пръв път държавно управление на България договаря половината от парите по всички оперативни стратегии да отидат в Северозапада.

" Ние приготвяме плановете и стартираме допустимо най-бързо. Години наред единствено се установи какъв брой изоставащ е района и се показва угриженост. Сега е време да се свърши работа и ние сме подготвени за това - да се основат работни места, да има високи приходи за хората, да се върнат младите и регионът да се съживи ", заключи министърът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР