Възстановяваме баланса на . Те нито се опрощават, нито се

...
Възстановяваме баланса на . Те нито се опрощават, нито се
Коментари Харесай

Желязков за летище София: Плащания нито се опрощават, нито се намаляват

Възстановяваме салдото на. Те нито се опрощават, нито се понижават. Същевременно, още този месец страната ще получи първичното концесионно заплащане в размер на 660 милиона лв., които са планувани в приходната част на бюджета.
Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията на днешното държавно съвещание, на което кабинетът утвърди решението на министъра за изменение на концесионния контракт.
 Демократична България ще сезира Европейска комисия и Сметната палата за концесията на Летище София(ВИДЕО) " Демократична България " ще сезира Европейска комисия и Сметната палата за концесията на " Летище София " (ВИДЕО)
На първото си съвещание държавното управление на Бойко Борисов е на път да вземе скандално решение. Това споделиха във видеообръщение във Facebook...
Желязков беше безапелационен, че няма никакво съображение да се твърди, че изменението ощетява страната.
„ Единственото предпочитание на съперниците е да уязвят или провалят тази чиста, транспарантна и извънредно потребна за страната инвестиция “, уточни транспортният министър като подсети, че в продължение на 4 месеца е била осъществена инспекция и от Европейската комисия. Наред с това има доказана подготвеност за финансиране на плана от 8 банки, като 4 от тях са интернационалните финансови институции – Европейска банка за възстановяване и развитие, Европейска инвестиционна банка, Черноморската банка за търговия и развиване и Групата на Световната банка.
„ Имаме подписан концесионен контракт, който е правно годен и обвързващ. Всички тематики, тези, хрумвания, изказвания, политиканстване на тематика мораториум върху нещо, което към този момент е реалност, е юридически нихилизъм и държавнически волунтаризъм. Който има предпочитание в идващото ръководство, може да пристъпи към преустановяване на контракта с всички последствия от това “, съобщи Желязков. По думите му при сходно развиване, страната ще се лиши от 660 млн. лв., ще се основат опасности за осъществяването на държавния бюджет, а също по този начин най-голямото ни летище няма да има опция да бъде конкурентно като тези в прилежащите страни.
Росен Желязков посочи още, че сега авиационният бранш е извънредно мощно и тежко обиден от пандемията.
 Концесионерът на Летище София удостовери уговорката си Концесионерът на Летище София удостовери уговорката си
В формалното мнение на консорциум SOF Connect - концесионерът на Летище София, по отношение на последните изказвания в медиите, се казв...
„ Без концесионер рискът от ръководството и употребата ще остане в лицето на държавния летищен оператор “, съобщи Желязков и добави, че единствено за първите два месеца на тази година загубите поради мощно намалелия трафик и мощно намалелия пътникопоток при непрекъснати разноски на летището са в размер на 11 милиона лв.. „ Всички страни членки на Европейски Съюз започнаха нужните вероятни ограничения, с цел да подкрепят своите авиационни промишлености “, напомни транспортният министър.
Росен Желязков посочи още, че с днешното решение се приема също, че ще бъде осъществяван годишен мониторинг и при възобновяване на икономическия баланс, считано от 2019 година, ще бъде възобновено заплащането на годишните хонорари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР